Skip to content
Societate

Protest al grefierilor în Piața Victoriei

Grefierii au ieşit în stradă astăzi în faţa Guvernului. Peste 1.500 de oameni sunt aşteptaţi la miting. Ei cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. O delegație va merge la ora 12.00 la sediul Guvernului pentru discuții.

Protestul grefierilor vine după ce magistraţii din instanțele din toată ţara au protestat timp de mai multe săptămâni faţă de modificările frecvente şi periculoase ale legislaţiei şi faţă de încercările puterii de a slăbi puterea justiţiei.

Grefierii s-au strâns, vineri, în Piaţa Victoriei, protestul începând oficial la ora 11.00.

Mulţumim că aţi dezbinat o categorie profesională, doamnelor şi domnilor care aveţi calitatea de factor decident în ceea ce priveşte personalul auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete. Începem prin a ne exprima nemulţumirea faţă de involuţia categoriei noastre profesionale, la care contribuiţi în mod direct, la „evoluţia” relaţiilor dintre grefierii cu vechime şi cei nou intraţi în sistem, dintre grefierii cu funcţii de conducere şi cei cu funcţii de execuţie şi dintre funcţiile care compun această nobilă categorie profesională. În ciuda neajunsurilor, a condiţiilor improprii de muncă, a lipsei consumabilelor, a echipamentelor defecte, întreţinute mult timp din banii proprii, am ştiut să ne achităm de atribuţiile de serviciu conform competenţelor şi experienţei câştigate de-a lungul anilor şi nu am lăsat lucrări neterminate sau care să prejudicieze celeritatea actului de justiţie”, au transmis grefierii, vineri, printr-un comunicat de presă.

Aceştia afirmă că le-a fost împiedicată evoluţia profesională prin tergiversarea elaborării unui nou statut pentru profesie şi se confruntă cu regulamente de ordine interioară care conţin reglementări interpretabile care generează abuzuri din partea magistraţilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *