Skip to content
Politică

Protest al părinţilor în Piaţa Victoriei: Jos labele de pe copiii noștri!

Inquam Photos/Octav Ganea

Câteva persoane, părinți și copii, s-au strâns, luni seara, în Piața Victoriei, unde protestează față de condițiile în care s-a deschis noul an școlar. Părinții spun că nu li se pare normal ca toți elevii să poarte măști, în condițiile în care, în străinătate, mască poartă doar elevii trecuți de 11 ani.

Ei au reclamat și faptul că paznicii școlilor au ajuns să măsoare temperatura copiiilor, precum și faptul că elevii nu au primit măști. ”Jos labele de pe copiii noștri!” au scris participanții pe unul dintre bannerele afișate.

De altfel, în urma celei mai recente ședințe de Guvern, George Simion, activist civic și politician care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova, a anunțat că va organiza un miting cu respectarea prevederilor legale privind pandemia Sars-CoV-2, cu 100 de participanți și 500 de mașini, în fața Guvernului, sâmbătă, 19 septembrie, ora 17:00. Fiecare șofer și participant din afara mașinii vor avea în Piața Victoriei asupra lor câte un steag tricolor. Revendicările aparțin Alianței pentru Unirea Românilor și sunt asumate de organizatori și participanți.

Zece revendicări ale protestatarilor la mitingul din 19 septembrie

Desfășurarea procesului de învățământ în școli, nu în sistem online, cu asigurarea condițiilor de igienă impuse de pandemie. Toaletele și apa curentă nu trebuie să lipsească din nicio școală.

Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în contextul accidentului de circulație provocat în data de 30 august, pentru încălcarea flagrantă a regulilor de conduită pe drumurile publice, sfidarea participanților la trafic și aruncarea întregii responsabilități pe umerii unui militar care are constrângeri în a reacționa public

Anchetarea achizițiilor publice făcute în pandemia de SARS-CoV-2 și, după caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu încălcarea legii (obținerea de foloase necuvenite, achiziția de mărfuri neconforme, infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, mită, trafic de influență etc.).

Renunțarea la măsurile derogatorii de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și restabilirea dreptului la libertatea întrunirilor și adunărilor publice, fără îngrădire.

Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populație (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer și de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizițiilor necesare și a modului de distribuire.

Asigurarea asistenței medicale în spitale pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.

Anchetă extinsă a Consiliul Concurenței referitoare la poziția de monopol a companiilor austriece care desfășoară activități în sectorul forestier.

Anchetarea cu celeritate de către Procuratura Generală a marilor privatizări făcute după căderea comunismului.

Sistarea procedurilor de vânzare a pachetelor majoritare deținute de statul român la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM ș.a.

Clasificarea hidrocentralelor de pe râul Jiu în rândul obiectivelor de interes national și finalizarea lucrărilor ajunse în stadii avansate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *