Skip to content
Societate

Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Palatul Cotroceni. Oamenii sunt nemulțumiți de nivelul salariului minim brut pe ţară

Inquam Photos / George Călin

Aproximativ 100 de sindicaliști de la Cartel Alfa protestează luni, între orele 10.00-12.00, în fața Adminitrației Prezidențiale, nemulțumiți de valoarea salariului minim brut pe țară stabilită de Guvern și de plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul anului 2020.

Nu cerem majorări salariale și pensii mărite, cerem doar respectarea legilor (…) Dacă Guvernul cere polițiștilor să respecte legea, noi cerem să o respectăm cu toții! Protestul nostru nu e doar pentru noi, e pentru toti angajații din România, indiferent dacă lucrează la stat sau în mediul privat!”, precizează un comunicat de presă al Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, participant la proteste.

Acțiunea de la Palatul Cotroceni face parte din seria de proteste organizate de Cartel Alfa, începând cu 14 ianuarie, scrie g4media.ro.

„Caravana Drepturilor Sociale”, cum este denumită acțiunea, a pornit din Baia Mare și a pichetat, până în prezent, prefecturile din Zalău, Târgu Mureș, Brașov și Ploiești.

Marian Apostol, preşedinte Cartel ALFA Caraş Severin, susține, într-o postare pe Facebook, că protestele sunt legate de „nesemnificativa majorare a salariului minim pe economie” și că sindicaliștii solicită „un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei”.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *