Skip to content
Justitie

Protest anunţat de Baroul Bucureşti. Avocaţii vor purta purta banderola albă în incinta instanțelor de judecată

Facebook

Baroul Bucuresti a dat publicitatii, luni, 5 aprilie 2021, un comunicat de presă semnat de decanul asociației, av. dr. Ion Dragne, cu privire la condamnarea unor avocați, anunță juridice.ro.

În cursul ședinței din 30.03.2021, Consiliul Baroului București a analizat situația creată prin nerespectarea termenului legal de redactare a hotărârii privind condamnarea unor avocați din Baroul București, la data de 17.12.2020, pentru activitati care au fost calificate de catre o instanță ca fiind exercitarea firească a profesiei de avocat.

Față de această împrejurare s-a dispus menținerea protestului, fără încetarea activității, cu obligația membrilor corpului profesional de a purta banderola albă pe brațul stâng în incinta instanțelor de judecată, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune.

Totodată, s-a decis transmiterea de sesizări prin care să se semnaleze încălcarea dreptului la apărare și riscurile pentru exercitarea independentă a profesiei de avocat, către Înalta Curte de Casație și Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Avocatul Poporului, comisiile pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României și Camera Deputaților și către organismele profesionale internaționale (CCBE, UIA, ABA)„, se precizează într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *