Skip to content
Politică

Protest de amploare în Republica Moldova

Capitala Republicii Moldova riscă să fie paralizată după ce protestatarii conduşi de Renato Usatîi şi Igor Dodon şi-au instalat corturile pe o porţiune de aproximativ 500 de metri din centrul bulevardului Ştefan cel Mare care străbate oraşul de la vest la est, scrie adevarul.ro

Traseele troleibuzelor au fost deviate, ceea ce a provocat nemulţumirea vizibilă a trecătorilor. Partea carosabilă a bulevardului Ştefan cel Mare dintre străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari – în faţa Parlamentului şi a Ministerului Agriculturii – este ocupată de corturi. Zona este supravegheată de poliţie, care a permis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă montarea corturilor în mijlocul bulevardului.

Protestul condus de primarul oraşului Bălţi Renato Usatîi (Partidul Nostru, PN) şi Igor Dodon (Partidul Socialiştilor, PSRM) intră astfel într-o nouă fază. Liderii protestului, care cer modificarea acordului de Asociere cu UE şi reluarea relaţiilor cu Uniunea Vamală coordonată de Moscova, au dat un ultimatum preşedintelui Nicolae Timofti să demisioneze până sâmbătă seară.

Montarea corturilor în faţa Parlamentului şi a Ministerului Agriculturii a fost contestată în instanţă de Primăria Chişinăului, însă cazul nu a fost soluţionat până acum. În cursul zilei de azi Primăria Chişinăului a depus la Procuratură o plângere faţă de blocarea bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de către protestatarii din scuarul Parlamentului Republicii Moldova, prin instalarea corturilor în stradă, fiind astfel periclitată circulaţia pe artera principală a oraşului Poliţia anunţă că monitorizează protestele din Chişinău, atât timp cât sunt paşnice, iar dacă organizatorii manifestaţiilor vor încălca legislaţia cu privire la întruniri, aceasta va interveni conform indicaţiilor Primăriei în funcţie de decizia instanţelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *