Skip to content
Politică

Protest de amploare la Budapesta. Se cere demisia

Protest de amploare în centrul oraşului Budapesta, unde s-au strâns aproape 10.000 de oameni. Manifestanţii, care au venit cu fluiere şi pancarte, cer demisia guvernului condus de Viktor Orban, nemulţumiţi de bugetul conceput de executivul maghiar şi adoptat de Parlament. Înainte de începerea protestului a avut loc o ciocnire violentă între protestatari şi susţinători ai premierului Vikor Orban.

Scene de luptă dintre protestatari şi grupările extremiste care susţin Guvernul Viktor Orban au precedat manifestaţia din centrul capitalei Ungariei. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au îndepărtat din zonă pe susţinătorii premierului maghiar, care aveau steagul Uniunii Europene pe care au scris mesajul „NU”, informeazp digi24.ro.

Toată piața Jozsef Nador din centrul istoric al Budapestei este plină. Mii de persoane au venit aici să protesteze împotriva guvernului. Proteste au loc și în alte 12 orașe din Ungaria, dar și în New York, Londra, Paris și Bruxelles.

Protestatarii îi reproşează premierului creşterea taxelor şi impozitelor, precum şi introducerea unor noi dări, toate prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămână. O altă inţiativă susţinută de Viktor Orban este testarea pentru consumul de droguri a tuturor copiilor din Ungaria, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Manifestantii spun că nu se vor opri până când Guvernul nu le va asculta cerinţele. Alte proteste au fost deja anunţate pentru 31 decembrie şi 2 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *