Skip to content
Politică

Protest de amploare la Palatul Cotroceni. Sindicaliștii din Educație, nemulțumiți de noua lege a salarizării

Sute de sindicaliști din Educație protestează în fața Palatului Cotroceni și cer o nouă lege a salarizării, potrivit b1.ro.

Protestul de astăzi al BNS vizează întreg pachetul legislativ care vizează piața muncii, relațiile de muncă, piața muncii și relațiile industriale. Suntem la Cotroceni ca să atragem atenția asupra unei stări, a faptului că nici guvernul astă, ca și celălalt guvern, nu își face treaba.
Toate astea se văd. Se văd în cifre, în date, se vad în modul în care se exercită dreptul la liberă asociere a oamenilor în România, care e în cădere liberă, se văd în restricțiile care există în lege, în ceea ce privește negocierile colective, se văd în drepturile salariale ale muncitorilor din România. Avem astăzi aproape 44% plătiți la salariul minim sau sub salariul minim pe economie. Se văd în gradul de sărăcie al muncitorilor din România, care e dublu față de media în UE, se văd în continuarea procesului de migrație a forței de muncă din România către alte zări, către alte meleaguri”, a explicat Dumitru Costin, președinte BNS.
Acesta a mai precizat că protestatarii vor modificarea legislației muncii și legislației dialogului social, deoarece legile sunt proaste și duc la abuzuri și la incapacitatea lucrătorilor de a-și negocia liber drepturile. Todată, acesta a mai afirmat că acțiunile sindicale vor continua și în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *