Skip to content
Politică

Protest în fața sediului MAE

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, protestează la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) faţă de organizarea alegerilor în străinătate.

Protestatarii scandează lozinci precum „Demisia”, „Ponta nu uita: vine revoluţia”, „Secţii de votare, nu catedrale”, „Vrem copy-paste la tipizate, nu la doctorate”, „Vor şi viii să voteze, nu doar morţii să ponteze”, „Ăsta este un complot, ne luaţi dreptul la vot”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „Ponta nu poţi lua dreptul de a vota”, „Dragnea nu uita: te aşteaptă DNA”, „În turul doi, vrem secţii noi”, „Ponta nu uita: nu aşa vei câştiga” şi „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu-şi exercită dreptul şi votează”.

Unul dintre protestatari a precizat că are un văr în Spania care nu a putut vota.

Un altul a spus că are un prieten observator la Toronto, de la care a aflat că la secţia respectivă au fost foarte puţine ştampile, dar şi buletine şi declaraţii, raportat la numărul de români veniţi să voteze.

„Ne-am mobilizat în semn de solidaritate cu cei care vor să voteze, dar n-au putut”, a spus tânărul.

Protestatarii spun că românii din diaspora au fost batjocoriţi prin felul în care au fost mobilizate alegerile şi cer ca secţiile de votare din străinătate să rămână deschise pentru ca şi aceştia să-şi poată exercita dreptul la vot, potrivit Mediafax.

Unul dintre ei a arborat o pancartă pe care scrie: „2012: USL versus Băsescu. 2014: ACL versus Ponta. Nu am învăţat nimic?! Toate partidele, aceeaşi mizerie. Schimbaţi legile electorale. Vrem o altă clasă politică. Nu mai suntem păcăliţi”

În faţa sediului MAE au fost moblizate echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *