Protest în Bulgaria după ce o tânără a fost tăiată cu cuţitul de fostul ei iubit, iar instanța a decis că sunt răni „uşoare”

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Mii de bulgari au manifestat luni în mai multe oraşe din ţară, în semn de protest faţă de violenţele la care sunt supuse femeile, după ce o tânără a fost tăiată de 100 de ori de către un fost iubit, relatează News.ro.

Tânăra, în vîrstă de 18 ani, a fost agresată în urmă cu o lună. Un fost iubit a tăiat-o cu cuţitul, i-a spart nasul şi a ras-o pe cap.

Un tribunal din oraşul Stara Zagora, sesizat în acest dosar, a calificat iniţial rănile tinerei drept „uşoare” şi nu a dispus arestarea tânărului care a agresat-o, în vârstă de 26 de ani.

Sub presiunea opiniei publice scandalizate, autorităţile l-au arestat ulterior pe bărbat, care neagă agresiunea.

Luni, mii de manifestanţi au cerut o reformă a sistemului judiciar şi o mai bună protecţie a femeilor.

Ei au purtat afişe cu mesajul „Nicio femeie în plus!”.

„Cum este posibil ca un astfel de sadism să fie calificat drept «leziuni corporale uşoare»? Reacţia tribunalului este şocantă”, a spus Emilia Stoianova, în vârstă de 39 de ani, care lucrează în domeniul resurselor umane.

„Toleranţa tradiţională faţă de violenţa domestică, disfuncţionalitatea instituţiilor trebuie să se schimbe”, spune un alt manifestant, Ivan.

Potrivit datelor poliţiei, 18 femei au fost ucise în Bulgaria în primele trei luni ale anului.

Activişti în domeniul drepturilor omului estimează însă că acest bilanţ este mult subestimat.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL