Skip to content
Politică

Protest în campusul universitar Regie. Studenții, nemulțumiți de urmările legii antifumat FOTO

Legea antifumat întreţine controversele. Studenții din campusul universitar Regie, nemultumiti de rigorile impuse de legea antifumat, au ieșit în stradă, chiar pe trecerea de pietoni.

Astfel, majoritatea studenților, atât fumători cât și nefumători, au blocat preț de câteva minute mica trecere de pietoni semaforizată, aflată chiar în faţa căminelor studenţeşti de pe Splaiul Independenţei.

Revolta tinerilor este marcată de restricțiile dure impuse de legea antifumat, astfel aceștia sunt nemulţumiţi însă că nu au voie să-şi aprindă o ţigară nici măcar în curtea campusului unde stau pe durata studiilor şi că trebuie să-şi savureze cafeaua pe malul Dâmboviţei dacă vor să tragă şi un fum, informează Libertatea.ro

“Protestăm pentru libertatea de a fuma. Eu m-am lăsat de fumat, din cauza unor probleme de sănătate, dar asta nu însemnă cu nu-mi susţin colegii. Dacă vrem să fumăm o ţigară când venim de la facultate trebuie să mergem 20 de minute ca să ieşim pe Splai. Pauza e de zece minute. Cum am reuşi să facem asta? Ar trebui să lipsim de la cursuri. Sunt oameni care au pasiunea de a fuma. Nu înţeleg de ce li se interzice asta. Aşa cum alţii au ales să facă anumite lucruri, noi am ales să fumăm. Nu avem voie să fumăm nici măcar în faţa căminelor de pe Splai. Trebuie să traversăm”, spune Alexandra (23 de ani)

10-11-Screen-Shot-2016-03-29-at-7.52.10-PM-1024x576

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *