Skip to content
Societate

Protest în curtea Șantierului Naval Damen Mangalia: Angajații vor o creştere salarială corelată cu inflaţia

radioconstanta.ro

Angajaţii Şantierului Naval Damen Mangalia au protestat, luni, fiind nemulţumiţi de faptul că angajatorul refuză să acorde o creştere salarială corelată cu inflaţia, liderul de sindicat Laurenţiu Gobeajă precizând că propunerea conducerii este o creştere de 100 de lei brut acordată la salariul de bază, conform news.ro

Preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a declarat pentru News.ro, că luni a avut loc un nou protest în curtea şantierului, acesta având loc în timpul pauzei de masă.

“Protestele s-au derulat pe parcursul mai multor zile, începând de săptămâna trecută, astăzi a fost a cincea zi de protest pe durata pauzei de masă. Salariaţii protestează în faţa pavilionului administrativ, fiind nemulţumiţi de atitudinea angajatorului faţă de sindicat, faţă de ei, privind negocierile colective, faptul că au acordat bonusuri preferenţial doar unui număr limitat de salariaţi fără să informeze nici pe noi, nici pe salariaţi. Nici până la acest moment administraţia nu ne-a dat un răspuns deşi am solicitat în scris acest lucru şi nici nu comunică. Au investit în mai multe televizoare care sunt amplasate în incinta şantierului pe care pun tot felul de poze cu cerul, cu marea, dar fără să comunice nimic”, a afirmat Laurenţiu Gobeajă.

El a precizat că o altă nemulţumire este legată de faptul că în perioada următoare vor continua concedierile în cadrul şantierului deşi numărul salariaţilor a ajuns la 1.500.

“Salariaţii sunt nemulţumiţi atât de faptul că vor să concedieze în continuare deşi numărul lor a ajuns la 1.500 de salariaţi şi trebuia să crească, aşa cum au declarat la momentul preluării acţiunilor, vor să concedieze în continuare şi recrutează forţă de muncă foşi salariaţi pe care i-au concediat şi actuali salariaţi către Damen Worforce Romania încercând practic să ne reducă ca număr şi să crească numărul salariaţilor subcontractori sau subsidiari unde statul nu deţine acţiune, care să îşi desfăşoară activitatea tot în cadrul acestui şantier. Firma respectivă aparţine 100% Damen, dar desfăşurându-şi activitatea tot în cadrul şantierului practic transferă profitul dintr-o parte în alta, statul rămâne numai cu pierderile. Inclusiv Centrul de Formare din cadrul şantierului este dat sub contract de comodat către Damen Worforce Romania. Aceste lucruri ar trebui să ridice mari semne de întrebare reprezentanţilor statului român, din păcate, până la acest moment nici reprezentanţii statului român, nici din cadrul Ministerului Economiei, cât şi din cadrul acţionariatului de la SN 2 Mai nu ne-au contactat. Intenţionăm să le transmitem o adresă scrisă”, a explicat preşedintele Sindicatului Liber Navalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *