Skip to content
Politică

PROTEST la Valea Jiului. Minerii refuză să intre în subteran

Radio Bucuresti FM
" "

Zeci de mineri din schimbul întâi, de la Mina Lupeni din Valea Jiului, refuză, miercuri dimineaţă, să intre în subteran şi spun că sunt îngrijoraţi de situaţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care a decis întreruperea temporară a activităţii personalului auxiliar.

Potrivit liderilor de sindicat, minerii din schimbul întâi de la Mina Lupeni au rămas, miercuri dimineaţă, în sala de apel. Este vorba de zeci de mineri care au refuzat să intre în subteran, conform sursei citate.

" "
" "

Ortacii cer demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara şi şi-au arătat îngrijorarea privind situaţia CEH care a decis întreruperea temporară a activităţii personalului auxiliar şi TESA din cadrul companiei, au mai menţionat liderii de sindicat, scrie news.ro.

Conform deciziei conducerii CEH, personalul TESA şi cel auxiliar va lucra doar patru zile pe săptămână şi va fi plătit cu 75 la sută din salariu pentru a se face o economie de 1,6 milioane de lei la fondul de salarii, bani necesari achiziţionării de materiale pentru activitatea de extracţie a cărbunelui.

Şi la Termocentrala Mintia, sindicaliştii ameninţă cu greva foamei cerând CEH să renunţe la decizia de a reduce programul de lucru a unei părţi din personal.

Marţi, aproximativ 60 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat în curtea companiei, nemulţumiţi că vor munci cu cinci zile mai puţin în fiecare lună până la luarea unei decizii privind insolvenţa CEH şi astfel vor primi salarii mai mici.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *