Skip to content
Europa

Protest neutorizat anti-restricţii COVID-19, dispersat de poliţia olandeză

news.ro

Poliţia din Amsterdam a dispersat duminică un protest neautorizat împotriva restricţiilor impuse de guvern în contextul pandemiei. Potrivit agenţiei de presă olandeze ANP, în jur de 2.000 de demonstranţi, cei mai mulţi fără mască de protecţie şi încălcând regulile de distanţare fizică, s-au strâns în faţa Rijksmuseum din Amsterdam.

Primarul Femke Halsema a emis un ordin de urgenţă, autorizând poliţia să elibereze piaţa pentru că protestatarii au încălcat interdicţia ce vizează adunările publice în cel mai recent val al epidemiei de COVID-19.

Media locale au relatat că majoritatea demonstranţilor s-au conformat după ce poliţia le-a cerut prin megafon să elibereze piaţa din faţa muzeului. Cu toate acestea, ei au continuat să mărşăluiască prin centrul oraşului şi într-un parc din apropiere, purtând umbrele galbene în semn de opoziţie faţă de măsurile guvernului.

Câteva sute de poliţişti anti-revoltă, dotaţi cu tunuri cu apă, au fost desfăşuraţi. Adunări similare neautorizate, descrise de organizatori ca evenimente de ”băut cafea”, au degenerat anterior în tulburări, transmite sursa citată de Agerpres. Ţările de Jos se află de pe 19 decembrie într-un lockown strict, care va dura cel puţin până la mijlocul lunii ianuarie, din cauza propagării rapide a variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *