Skip to content
Puterea Știrilor Video

Protestatarii anti-mască au fost și anti-PSD. Gheorghe Piperea: PSD a pierdut 9% din voturi, care s-au dus la AUR

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, avocatul Gheorghe Piperea a declarat că „dacă nu există o înțelegere între PNL și PSD, măcar există un acord tacit între puterea domnului Iohannis și opoziția consolidată a domnului Ciolacu”. „PSD, de fapt, a pierdut aceste 9 procente care s-au dus la AUR, dar a mai pierdut ceva extrem de important împreună cu toată clasa politică, prin boicotul masiv al oamenilor”, a mai precizat Gheorghe Piperea.

„Sunt convins că dacă nu există o înțelegere, măcar este un fel de acord tacit pentru ceea ce se întâmplă, iar una dintre ideile care se vehiculează în grupul acesta de nemulțumiți care au votat AUR este acest acord tacit sau poate chiar expres între puterea domnului Iohannis și opoziția consolidată a domnului Ciolacu.

Să nu uităm că în vară s-au întâmplat două evenimente extrem de grave, s-a venit în Parlament cu două legi una după alta, una mai rea ca alta din perspectiva Constituției, legea 55/2020 și legea 136/2020, una cu starea de alertă, cealaltă cu carantinarea obligatorie. A fost făcută praf efectiv de Guvernul Orban, dar a fost „corectată” în proporție de 90% de PSD. Chiar se lăudau la televizor domnii de la PSD că a fost corectată.

Eu îmi aduc aminte foarte exact că de vreo două sau trei ori chiar am fost în stradă printre acești oameni și le-am vorbit în mod public și erau atât de deranjați de ceea ce face PSD, încât detestau PSD la momentul respectiv mai mult decât detestau puterea pandemică a lui Iohannis, Orban, Arafat.

PSD, de fapt, a pierdut aceste 9 procente care s-au dus la AUR, dar a mai pierdut ceva extrem de important împreună cu toată clasa politică, prin boicotul masiv al oamenilor.

Pe oamenii care și-au dorit să vină la vot îi știu, am vorbit cu ei. Nu au venit pentru că au spus: <<Ce mi-e PNL-ul lui Orban, ce mi-e USR-ul lui Barna, ce mi-e PSD-ul lui Ciolacu?>> și de aici prezența extrem de jenantă, după părerea mea, pentru puterea politică. Eu am și spus chestiunea asta și sper să se împlinească profeția mea și nu prin revolte stradale”, a conchis Gheorghe Piperea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *