Protestatarii au încearcat să ia cu asalt ambasadele SUA şi Israelului în „Ziua furiei” la care a îndemnat Hezbollah

Incidente in prima zi de proteste a romanilor din diaspora fata de guvernul PSD, in Piata Victoriei, vineri, 10 august 2018. Protestatarii cer eliminarea politicienilor cu probleme penale și alegeri anticipate. Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva ambasade din Orientul Mijlociu au fost miercuri sub asediul protestatarilor violenţi în timp ce preşedintele Joe Biden a zburat în regiune, iar tensiunile din întreaga lume s-au amplificat în urma atacului devastator împotriva unui spital din Gaza, în care ar fi fost ucişi, potrivit Hamas, aproape 500 de oameni, relatează presa internaţională.

UPDATE – Ambasadele Statelor Unite şi Israelului din Argentina au fost evacuate miercuri în urma a două ameninţări cu bombă primite prin e-mail, au anunţat site-urile locale Clarin şi La Nacion.

 

La faţa locului au fost desfăşurate echipe de genişti.

Mişcarea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a chemat pentru miercuri la o „Zi a furiei” musulmane după atacul asupra spitalului, pe care Israelul îl pune pe seama unui tir eronat al mişcării palestiniene Jihadul Islamic.

 

PROBLEME LA BEIRUT. SUA AUTORIZEAZĂ PLECAREA PERSONALULUI NEESENŢIAL AL AMBASADEI

În Beirut, mulţimea a încercat să dea foc Ambasadei SUA şi aruncat, miercuri, cu cocteiluri Molotov, dar a fost ţinută afară de forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene. Personalul neesenţial al ambasadei a fost evacuat după ce protestele furioase au degenerat în adevărate revolte. Departamentul de Stat a precizat că Forţele Armate Libaneze au fost deja aduse pentru a reprima eventualele violenţe.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL