Skip to content
Politică

Proteste de amploare la Ministerul Finanțelor

Proteste de amploare au loc, în cursul zilei de joi, la Ministerul Finanțelor.

Astfel, reprezentanții Federaţiei SANITAS protestează joi, începând cu ora 11,00, în faţa Ministerului Finanţelor Publice şi atrag atenţia că, dacă până pe 15 mai nu primesc nicio propunere privind Ordonanţa de Urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, vor declanşa ample acţiuni sindicale la nivelul întregii ţări, informează Antena3.ro

" "

„Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Asistentului medical. O zi în care era normal să sărbătorim, să ne bucurăm de beneficiile unei ordonanţe care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar, să avem o lege a salarizării decentă şi care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului (…) O zi în care să simţim că suntem respectaţi de instituţiile statului. Din păcate, suntem în stradă, astăzi (joi n.r) din nou la Ministerul Finanţelor Publice, iar mâine (vineri n.r) la Ministerul Sănătăţii. Federaţia SANITAS din Romania atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar dacă până pe 15 mai a.c. nu primim nicio propunere privind ordonanţa de urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, aşa cum ne-a promis ministrul Muncii, vom declanşa ample acţiuni sindicale la nivelul întregii ţări”, menţionează reprezentanţii SANITAS într-o postare pe pagina de Facebook.

Mai mult, Federaţia SANITAS a declanşat seria de proteste luni, la sediul Ministerului Muncii, acestea fiind continuate marţi la Ministerul Finanţelor şi miercuri, din nou, la Ministerul Muncii.

Totodată, conform unui comunicat al Federaţiei, în prima zi de proteste, o delegaţie a Federaţiei SANITAS a purtat discuţii cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, iar la finalul întâlnirii acesta a ieşit să discute cu membrii federaţiei prezenţi la pichetare şi le-a cerut un răgaz de câteva zile pentru a putea veni cu un răspuns concret din partea Guvernului privind ordonanţa de urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale din sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *