Skip to content
Politică

Proteste de amploare la Târgu Jiu. Manifestanții au cerut demisia guvernului Cioloș

Peste 3.000 de protestatari au participat miercuri, 17 februarie, la un miting împotriva iniţiativei conducerii Complexului Energetic Oltenia de a muta sediul la Bucureşti. Protestatarii, mobilizaţi de filiala locală a PNL, au cerut demisia Guvernului Cioloş.

Protestul a fost organizat de PNL Gorj, dar la acesta au fost prezenţi şi mai mulţi pesedişti cu funcţii şi chiar primari PSD din localităţile afectate de lucrările miniere. De asemenea, majoritatea participanţilor la miting au fost din rândul salariaţilor companiei energetice. Protestatarii au scandat „Jos Guvernul“, „Jos Ciubotărică“ (n.r. – managerul interimar al CEO) şi „Jos Grigorescu“ (n.r. – ministrul Energiei). Demonstranţii au spus că au ieşit în stradă pentru păstrarea locurilor de muncă.

Co-preşedintele PNL Gorj a cerut demisia ministrului Energiei Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu şi a spus că, dacă nu se va reveni asupra deciziei, va intra în greva foamei alături de cei care protestează în faţa sediului CEO din Târgu Jiu. La protest a luat parte şi senator Tudor Barbu, co preşedintele PNL Gorj, dar şi mai mulţi lider de sindicat, care au luat cuvântul, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *