Skip to content
Politică

Proteste în Franța împotriva președintelui Macron

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Paris şi în alte oraşe din Franţa, faţă de politicile preşedintelui Emmanuel Macron, la un an de la începerea mandatului acestuia, relatează France Presse.

Manifestaţiile din Paris se desfăşoară într-o „atmosferă festivă”, după cum a cerut organizatorul, Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă.

Jean-Luc Mélenchon a estimat că aproximativ 160.000 de persoane participă la marşul de la Paris, care se desfăşoară în zona dintre Piaţa Operei şi Piaţa Bastilia. Mitinguri similare au loc în Toulouse, Bordeaux, Strasbourg şi Rennes.

Protestatarii au scandat sloganuri precum „Jos preşedintele bogaţilor!”, „Respingem lovitura de stat socială”, „Un an este prea mult” şi „Să îl oprim pe Macron!”, denunţând politicile liderului de la Palatul Élysée.

Jean-Luc Mélenchon, clasat pe locul al patrulea, cu 19,58% din voturi, în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Franţa anul trecut, a cerut organizarea unei noi zile de mobilizare la sfârşitul lunii mai. „Pe 26 mai, vom fi milioane de oameni, mareea umană care schimbă istoria!”, a afirmat liderul formaţiunii Franţa Nesupusă în discursul rostit la mitingul din Paris.

Aproximativ 2.000 de agenţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei au fost mobilizaţi pentru mitingul din Paris, iar cel puţin patru protestatari au fost reţinuţi pentru că aveau asupra lor obiecte ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *