Skip to content
Politică

Proteste în țară după votul în cazul Șova

Sute de persoane au ieșit să protesteze în țară în urma votului în cazul Șova din Senat.

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Cluj pentru a protesta impotriva imunitatii parlamentare, scrie clujcapitala.ro.

Acestea au pornit in mars prin oras pe traseul Piața Unirii-Eroilor-Strada Baba Novac-Bulevardul 21 Decembrie-Piața Uniri. Se striga: “Chiar si miruiti, tot o sa platiti!”

Peste 100 de persoane au ieşit să protesteze și în București. “Parlamentul României oferă adăpost de lux pușcăriașilor”, este unul dintre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.

„Și miruiți, tot o sa plătiți” sau „Dan Ș-O va lua” sunt cele înscripționate pe pancartele bucureștenilor.

Proteste au loc și în Timiș.

Câteva zeci de timișoreni s-au adunat vineri seară în Piața Victoriei pentru a protesta, sub genericul „Apel la decență”, împotriva parlamentarilor care au probleme cu justiția, dar și a celor care își apără colegii penali.

Cei prezenți au scandat lozinci prin care și-au manifestat dezacordul cu acest comportament al aleșilor din forul legislativ al țării. S-au auzit frecvent scandările „Jos penalii!”, „Marș la tribunal parlamentar penal!”, „Cine nu sare, ori e cu Șova, ori e prost de moare” sau „Nu mai suportăm, noi vă judecăm!”

Unul dintre revoluționarii timișoreni, Lucian Căldăraru, a adus o mătură ca simbol al „curățeniei de primăvară” din Parlamentul României.

Pe parcursul manifestării s-au reunit în jur de 100 de persoane. Protestul a fost autorizat și s-a derulat fără incidente.

2 comentarii la “Proteste în țară după votul în cazul Șova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *