Skip to content
Politică

Proteste în toată țara/ Guvernul a adoptat OUG de modificare a Codului penal care îl scapă pe Dragnea

jurnalul.ro

UPDATE 01:50

Manifestanţii cântă imnul României şi scandează „Anticipate”, „Demisia”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Noaptea, ca hoţii”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Rahova”, „Ieşiţi în stradă, dacă va pasă”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, „Şobolanii!” şi „Anticipate!”

Protestatarii părăsesc piața. Se strigă „Ne vedem și mâine”.

Citeste si: ALERTĂ Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor Penale, publicată în Monitorul Oficial

UPDATE 00:18

Aproximativ 15.000 de persoane protesteaza marți seară în fața Guvernului , potrivit postului de televiziune Realitatea TV.

UPDATE 0:10

Aproximativ 5.000 de oameni s-au strâns în fața guvernului pentru a protesta împotriva deciziilor luate de guvern de modificare a Codului Penal prin ordonanță de urgență și de adoptare a grațieri prin proiect de lege în procedură de urgență în Parlament, potrivit postului de televiziune B1 TV.

UPDATE 23:52

Oamenii s-au strâns să protesteze şi în Cluj-Napoca, Arad, Alba Iulia, Focşani, Bacău, Timişoara şi Iaşi.

UPDATE 23:40

Aproximativ 2000 de persoane s-au adunat marți seară în fața Guvernului pentru a protesta împotriva adoptării ordonanțelor privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale, în sedinţa Executivului de marţi seară, potrivit Realitatea TV

UPDATE 23:30

Ambele ieşiri din Guvern sunt blocate, înauntru aflându-se încă membrii Cabinetului Grindeanu.

Pentru prima oară de la Mineriadă s-au pus gratii pe uşa Guvernului. Presa, când a încercat să părăsească sediul Guvernului, nu a mai putut, jurnaliştii fiind „baricadaţi”, împreună cu membrii Cabinetului Grindeanu, în sediul din Piaţa Victoriei, transmite postul de televiziune Realitatea TV.

Protestarii strigă „ŞOBOLANII!”

La faţa locului au fost mobilizate jandarmi şi poliţişti şi au fost chemate şi echipaje suplimentare.

———————————————————————–

UPDATE 23:14

Aproximativ 1000 de persoane s-au adunat marți seară în fața Guvernului pentru a protesta împotriva adoptării ordonanțelor privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Circulaţia este blocată parţial, în piaţa Victoriei. Nu se mai circulă către Aviatorilor. Câţiva oameni au încercat să între în curtea Guvernului, dar au fost opriţi de jandarmi.

Protestarii scandează: „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”, „Ieşi afară, javră ordinară” şi „DNA să vină să vă ia”.

—————————————————–

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.

Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului. Actele normative merg în Parlament, în procedură de urgenţă.

Dar oamenii nu au rămas indiferenţi faţă de acest abuz: în jurul orei 23.00, aproximativ 500 de persoane erau în Piaţa Victoriei, pentru a protesta. Aceştia au scandat: „Demisia” şi „DNA, să vină să vă ia”, informează Realitatea.net

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod Penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, am făcut şi am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

„Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor”, a declarat Florin Iordache la Palatul Victoria.

 

1 comentariu la “Proteste în toată țara/ Guvernul a adoptat OUG de modificare a Codului penal care îl scapă pe Dragnea

 1. Scrisoare deschisa Presedintelui Donald TRUMP
  Intors din SUA unde l-ati invitat sa participe la ceremoniile privind investirea dumneavoastra ca Presedinte, liderul partidului socialist din Romania se comporta ca liderul mafiotilor din tara.
  El a obligat guvernul sa initieze in procedura de urgenta gratierea pedepselor si modificarea Codului Penal pentru ca politicienii, parlamentarii si unii membrii ai guvernului sa nu mai raspunda pentru faptele de coruptie, abuzurile in functie, conflictele de interese si alte fapte pentru care sunt cercetati. Nu stiu daca aveti informatia ca in Romania parlamentarii au imunitate si pe durata mandatului nu raspund pentru infractiunile comise, astfel ca Parlamentul a ajuns un rai pentru cei certati cu legea care isi cumpara locuri pe listele partidelor pentru a se pune la adapost de cercetarea penala. Si mandat dupa mandat, trecand si de la un partid la altul nu raspund niciodata pentru faptele lor.
  Prin abordarea heirupista de care da dovada in aceasta chestiune sensibila numitul Dragnea vrea sa ne convinga ca el nu aplica decat ce a vazut in SUA si ca probabil ati fost ales Presedinte doar ca sa aveti imunitate si acum va grabiti sa dati un decret de gratiere pentru ca oamenii politici care va inconjoara sa fie absolviti de toate faptele penale.
  Unii chiar cred ca este adevarat, dar stim ca Dragnea doar blufeaza si in realitate doar moare de frica si nu vrea sa raspunda pentru faptele pe care le-a savarsit.
  La noi este o vorba ca cine se aseamana se aduna, dar inca avem convingerea ca l-ati invitat la masa pe Dragnea doar ca sa vedeti de aproape …. ce nu vazuseti inca niciodata.
  Cu respect si cu increderea ca veti reusi sa faceti lucruri minunate pentru SUA si aliatii ei.
  Alexandru Lazarescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *