Proteste masive în toată lumea. Zeci de mii de oameni, în stradă în sprijinul Israelului și al palestinienilor

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Comunitățile evreiești și palestiniene ies în stradă, în lume, pe măsură ce poliția crește prezența în jurul școlilor, sinagogilor și moscheilor. Zeci de mii de protestatari s-au adunat în Orientul Mijlociu și în zone ale Asiei, Europei și Statelor Unite în sprijinul palestinienilor.

În tot acest timp, Israel și-a intensificat atacurile asupra Gaza, ca răzbunare pentru masacrul Hamas din urmă cu o săptămână, relatează The Guardian.

Pe de altă parte, comunitățile evreiești din SUA, Franța și alte țări au organizat vineri mitinguri în solidaritate cu Israelul după atacul Hamas din Gaza, considerată una dintre cele mai mari crime împotriva civililor israelieni din istoria de 75 de ani a țării.

A existat un sprijin puternic și o simpatie pentru Israel din partea guvernelor occidentale și a multor cetățeni față de atacurile Hamas, dar răspunsul israelian a stârnit, de asemenea, furie, în special în țările arabe și musulmane.

„Toată lumea musulmană trebuie să fie una împotriva Israelului”

În Turcia, mulțimile s-au adunat în afara moscheilor, scandând împotriva Israelului și salutând Hamas. În orașul din sud-estul Diyarbakir, un patron în vârstă de 46 de ani, Mikail Bakan, a spus: „Toată lumea musulmană trebuie să fie una împotriva Israelului”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: