Skip to content
Societate

Proteste pe scările Facultății de Litere! Studenții și profesorii scandează împotriva OUG 7

Mai mulţi studenţi şi profesori de la Facultatea de Litere au ieşit în faţa instituţiei pentru a protesta împtriva OUG 7 în semn de solidaritate cu magistraţii care cer abrogarea modificărilor făcute de Tudorel Toader. Printre aceştia se numără şi filozoful Gabriel Liiceanu.

„Joi, ora 12, la intrarea Facultății de Litere, profesori și studenți vom protesta contra abuzivei OUG 7 și ne vom arăta solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale pe care și Universitatea trebuie să le apere. Vă invităm să ni vă alăturați”, a anunţat Andrei Cornea, cu o zi înainte, anunță b1

„Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gândesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12.00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtând pe braţ o brasardă albă şi vom rămâne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi câteva lozinci. E bine să fim cât mai mulţi„, a transmis şi decanul Facultăţii de Litere, Emil Ionescu.

De altfel, şi Universitatea din Bucureşti şi SNSPA au transmis mesaje de solidarizare cu magistraţii prin care cer abrogarea OUG 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *