Skip to content
Politică

Proteste VIOLENTE în Franţa

Mii de tineri au ieşit în stradă la Nantes şi la Toulouse, pentru a protesta faţă de violenţa poliţiei. Războiul cu forţele de ordine s-a lăsat cu arestări.

Aproape 1.500 de tineri au ieşit în stradă la Nantes, pentru a le cere forţelor de ordine să nu recurgă la violenţă atunci când au de-a face cu manifestanţi. Marşul s-a derulat, iniţial, în linişte, dar la un moment dat un grup de protestari a început să arunce cu pietre şi petarde în scutieri. Mai mult, au dat foc la tomberoane şi au spart vitrine. Forţele de ordine i-au dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, informează romaniatv.net.

La Toulouse, aproximativ 400 de oameni au ieşit în stradă. Şi aici, poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene. În total, 14 persoane au fost arestate.

De mai bine de o lună, Franţa se confruntă cu proteste faţă de violenţele poliţiei. Totul după ce, la sfârşitul lunii trecute, un tânăr de 21 de ani care participa la o manifestaţie ecologistă a murit în timpul unor confruntări cu jandarmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *