Skip to content
Puterea Știrilor Video

Protestele anti-restricții, ”asumate de AUR” și susținute ”pe ici pe colo” de PSD. Florin Roman (PNL): E evident că e o acțiune organizată de ei

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL, Florin Roman, susține că, în acest moment, în România sunt două categorii de oameni care se raportează diferit la pandemie: cei majoritari, care respectă regulile de distanțare socială prin purtatul măștii și negaționiști, anti-vacciniști, ”unii din propriile convingeri, alții pentru că așa li s-a insuflat prin anumite mijloace și canale mass-media și de către persoane politice în special”.

Liberalul spune că AUR și PSD sunt partidele care au incitat la protestele anti-restricții. ”Ne amintim, chiar de la vârful PSD, în urmă cu un an de zile, domnul Ciolacu refuza să poarte masca în Parlament, motivând că are probleme de sănătate și că are adeverință de la medic, dar erau și alți lideri PSD, care sfidător veneau la tribuna Parlamentului și spuneau că ei nu poartă mască”, afirmă Roman.

" "

”Aceste proteste sunt un factor politic extrem de puternic, pentru că am văzut o asumare politică a celor de la AUR pentru organizarea acelor mitinguri. Sunt îndemnări în presa locală la proteste din partea acestora, e scris în ziar alb pe negru. Probabil că domnul George Simion neagă aceste proteste, pentru că între timp au început să vină amenzile, și încercă să găsească o eschivă pentru a scăpa de răspundere juridică.

E evident că e o acțiune organizată de ei: sunt steaguri ale lor folosite de membri la nivel local, așa cum e clar că în anumite locuri au participat membri PSD reprezentativi, nu simpli, care sunt cunoscuți la nivel local, deci nu e un secret, că la nivel local oamenii se cunosc între ei. 

AUR stă în spatele acestor proteste, susținute pe ici pe colo de PSD, oameni de bună credință care chiar cred că fac ceea ce trebuie”, declară vicepreședintele PNL.

Florin Roman subliniază că dreptul la protest nu poate fi îngrădit și amintește că inclusiv liberalii au ieșit în stradă când Guvernul PSD a dat Ordonanța 13. Totuși, violența nu poate fi tolerată, precizează Roman.

”Eu, ca liberal, nu pot să cer ca toată lumea să gândească într-un anumit fel, deci sunt oameni care au o altă opinie și le-o respect, atât timp cât respectă regulile de distanțare socială și purtatul măștii, pentru că la rândul meu și eu am participat la proteste la Ordonanța 13 două luni întregi. Am fost în Piață, dar vă spun, niciodată nu am spart vreun geam dintr-o stație de autobuz, niciodată nu am atacat persoane, nu am atacat jandarmi. Am fost în Piață, am scandat împotriva Guvernului PSD, împotriva lui Dragnea, dar am fost pașnic”, conchide liberalul.

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *