Skip to content
Politică

Protestele diasporei, în vizorul presei internaționale: bolnavul Europei este România

RTV.net

Publicația franceză Lefigaro a scris într-n editorial că atacurile violente la adresa cetățenilor care au protestat pașnic în Piața Victoriei indică faptul că în România problemele ce vizează statul de drept sunt mai grave decât în Ungaria sau Polonia.

Intitulat ”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, materialul consemnează faptul că reprimarea violentă a protestatarilor din Piața Victoriei aduce aminte de brutalitatea mineriadelor din iunie 1990, informează B1.ro.

În seara zilei de 10 august 2018, români au crezut că trăiesc un coşmar. Erau 110.000 de manifestanţi la Bucureşti. Ceea ce s-a văzut pe ecranele televizoarelor seamănă cu atrocităţile comise de mineri în urmă cu 28 de ani, în iunie 1990, când ‘gulerele negre’ – instigate de preşedintele de atunci, Iliescu, şi acoliţii săi – veniseră la Bucureşti să brutalizeze şi să disperseze manifestanţii adunaţi la Universitate şi să distrugă sediile partidelor de Opoziţie”,  scrie Le Figaro.

Publicația subliniază că au existat peste 400 de persoane care au avut de suferit din acuza brutalităţilor Jandarmeriei. Autorul artuicolului este profesorul român Alexandru Călinescu, fost disident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *