Skip to content
Politică

Protestele din Piaţa Victoriei, relatate pe larg şi în presa străină

psnews

Associated Press, Reuters, US News şi nu numai descriu pe larg ce se întâmplă la Bucureşti.

Jurnaliștii Associated Press scriu că expatriații români, sosiți din întreaga Europă pentru a participa la demonstrație, sunt supărați de modul în care este guvernată România. Presa străină scrie cum mii de protestatari au fluturat tricolorul și steagul Uniunii Europene și au scandat “Justiție, nu corupție” în fața Palatului Victoria din Capitală, după cum relatează Pro TV.

ABC News o citează pe Cristina, o româncă stabilită în Suedia şi care acum este în faţa Guvernului României.

 „Am venit aici pentru copiii mei care nu știu să scrie și să citească în limba română. Țara este frumaosă și bogată, însă este condusă de hoți”, a explicat Cristina..

Citând la rândul ei Reuters, agenţia US News îl dă ca exemplu pe Daniel Ostafi, un român de 42 de ani care  de 15 ani munceşte ca șofer de TIR în Italia. Şi el a avenit în ţară pentru a participa la protest şi asta pentru că a fost obligat să plece din România pentru că aici nu putea oferi niciun viitor familiei sale.

Agenţiile străine relatează şi cum, în jurul prânzului, mai mulți manifestanți au forțat poarta Guvernului şi zeci de jandarmi au fost trimiși de urgență la fața locului şi menţionează şi existenţa mai multor incidente tensionate.

În plus, presa internaţională aminteşte că PSD a început să se confrunte cu protestele românilor la scurt timp după ce a câştigat alegerile din 2016, cele mai constestate fiind măsurile luate de Guvern în vederea impunerii unor legi care ar slăbi lupta anticorupţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *