Skip to content
Politică

Protestele îi pot aduce lui Iohannis Guvernul Meu? Revine cabinetul Boc? Manevrele serviciilor secrete

Protestele de stradă împotriva premierului Victor Ponta, aviceprim-ministrului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, îi pot aduce preşedintelui Klaus Iohannis aşa-numitul „Guvern al Meu” la un an de la câştigarea alegerilor din 2014? Ce manevre ar face serviciile secrete.

CITIŢI ŞI: Iohannis, solidaritate față de protestele românilor: „Sunt impresionat…”

Într-un articol publicat, miercuri, pe blog (şi intitulat „Ultimul asalt împotriva Guvernului Ponta! Pe 16 noiembrie 2015, Klaus Iohannis trebuie să aibă Guvernul Meu!”), jurnalistul Ion Cristoiu lansează ipoteza că manifestaţiile din noaptea dinspre marţi spre miercuri ar avea ca scop schimbarea actualului Guvern, pentru ca să poată reveni la putere un nou guvern precum cel condus de Emil Boc, de data aceasta în componenţă PNL-PDL.

CITIŢI ŞI: Nu se mai poate! Ponta, Oprea şi Piedone au revoltat lumea până la urlet

Pe de altă parte, ziaristul se revoltă împotriva faptului că premierul Victor Ponta nu a operat demisiile necesare, „de la Raed Arafat până la ultimul responsabil de verificarea Clubului”. Astfel, spune Cristoiu, prim-ministrul şi-a şubrezit puternic poziţia politică.

Nu în ultimul rând, jurnalistul consideră că SRI, prin „Divizia Internet”, face demersuri pentru deservirea noului preşedinte, aşa cum a făcut faţă de fostul şef de stat, Traian Băsescu.

CITIŢI ŞI: Revolta care unește. Protest în Piața Universității: „Corupția ucide!”, „Oprea, demisia!”, „Jos Piedone!” EXCLUSIV(VIDEO)

Redăm mai jos materialul integral semnat de Ion Cristoiu:

„Așa cum am arăta și intervențiile de marți noaptea de la Tv, asistăm la ultimul asalt împotriva Guvernului Ponta.

Un asalt căruia Guvernul nu-i va putea face față.

Și din mai multe motive:

 

A fost în defensivă după Tragedie, semn clar al unei epuizări politice, în genul celei arătate în 2012 de Guvernul Boc. Dat jos printr-o mișcare de stradă ivită tot dintr-o Emoție colectivă, Guvernul Boc va reveni la putere în 2015 sub titlul de Guvernul Meu al lui Klaus Iohannis.

N-a simțit că în astfel de împrejurări doar sacrificarea unor persoane de la nivel înalt (lesne de imaginat ce-ar fi fost dacă Raed Arafat și-ar fi dat demisia, fie și pentru că ISU n-a controlat Clubul!) poate satisface mulțimea revoltată că vinovații sunt doar pițifelnicii patroni ai Clubului.

Și-a trăit traiul politic după trei ani de Guvernare minată de scandaluri.

Opoziția, PDL, îndeosebi, e flămîndă după trei ani de stat deoparte de ciolan. Revolta populară e amplificată și de clientela politică a PNL.

Sistemul i-a făgăduit lui Klaus Iohannis că la 16 noiembrie 2015, cînd se va împlini un an de la alegeri, va avea Guvernul Meu.

Despre folosirea Emoției colective de către Noua Securitate am scris în Evenimentul zilei de marți, 3 noiembrie 2015 sub titlul Un pericol: Folosirea Emoției colective de moment de către forțele obscure pentru rezolvarea intereselor lor politico-mafiote.

 

Care sunt Forțele obscure invocate de mine:

Cele reprezentate de Sistemul făurit de Traian Băsescu în cei zece ani de mandat prin promovările unor oameni de-ai săi în fruntea SRI, SIE și DNA, oameni care au făcut la vremea respectivă suficiente ticăloșii de dragul Fostului Președinte pentru ca acum, la schimbarea de regim, să-și dea demisia.

 

Așa cum s-a întîmplat însă și la venirea la Putere a lui Traian Băsescu, slujitorii regimului anterior s-au cramponat de funcții. Traian Băsescu a scăpat de ei punîndu-și oamenii lui la SRI, la Parchetul General, la DIICOT, la DNA folosindu-se de Criza jurnaliștilor.

 

Klaus Iohannis încă depinde de Sistem.

Pînă cînd va scăpa de oamenii lui Traian Băsescu Klaus Iohannis se folosește de ei. E lesne de observat că pe măsură ce ne apropiem de 16 noiembrie 2015, ziua cînd Klaus Iohannis împlinește un an de mandat, hei-rupul Noi Securități pentru a da jos Guvernul Ponta s-a întețit.

 

Slugile lui Traian Băsescu, pentru a supraviețui și sub noul Președinte, se dau peste cap să-i facă drept cadou Guvernul Meu.

A fost mai întîi Diversiunea Gabriel Oprea.

A venit acum Diversiunea Nu bieții patroni sunt de vină, ci Guvernul Victor Ponta. Pentru a-i scoate basma curată pe patroni – or fi și ei ofițeri acoperiți ai SRI, ca și mulți din presă? – s-a lansat diversiunea Focul a fost pus de Gabriel Oprea!

 

Pentru aceasta Noua Securitate și activat, ca și între cele două tururi de scrutin, toată rețeaua din presă și din societatea civilă. Cam aceleași televizuni – ca, de exemplu, Digi Tv – sau același site-uri, ca de exemplu, Hotnews al lui Dan Tapalagă, au întreținut isteria anti-Oprea. Aceleași site-uri și aceleași televiziuni întrețin isteria O nouă Revoluție! avînd drept scop real aducerea la Victoria a Guvernului Meu.

 

Dacă mai era vreo îndoială, luați seamă la reacția lui Klaus Iohannis din seara de marți, 3 noiembrie 2015, la protestele din stradă, organizate de Internet, domeniu în care SRI are cea mai bună Divizie dintre Diviziile sale:

„Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectată condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă.”

 

Ca și în noiembrie 2014, Diversiunea pică pe un fond prielnic Noii Securități.

Tragedia de la Clubul Colectiv a creat o Emoție uriașă.

De regulă, o astfel de Emoție se stinge doar cînd cad capete politice importante.

Vinovați penal, patronii nu pot fi Capetele lui Moțoc în astfel de împrejurări.

Ar fi fost normal ca din prima clipă UNPR să-l forțeze pe primarul sectorului patru să demisioneze.

N-are importanță dacă e vinovat sau nu.

În astfel de împrejurări, mulțimea cere capete de dus la ghilotina politică.

Și capetele nu pot fi decît cele ale ștabilor pe teritoriul cărora s-a petrecut tragedia.

Cum se spunea pe vremea luiu Nicolae Ceaușescu cînd se întîmpla în domeniul cuiva o nenorocire:

De ce n-ai luat toate măsurile ca să nu se întîmple așa ceva?

 

Guvernul Victor Ponta, slăbit după trei ani de guvernare și mai ales după scandalurile din ultimul timp, trebuia să taie în carne vie:

De la Raed Arafat pînă la ultimul responsabil de verificarea Clubului.

 

E mai mult decît surprinzător că Guvernul a lăsat totul pe seama anchetei penale.

Se impunea însă la iuțeală și o anchetă administrativă comandată de primul ministru – Corpul de control al premierului ce face? – pentru a vedea cine nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Pentru aceasta ar fi trebuit însă un alt premier decît Victor Ponta. Înzestrat nu numai cu un deosebit capital politic, dar și cu instinctele de luptător. Victor Ponta și le-a pierdut.

Altfel cum s-ar explica faptul că n-a mirosit un Plan în hiperactivarea lui Klaus Iohannis din aceste zile?”

 

3 comentarii la “Protestele îi pot aduce lui Iohannis Guvernul Meu? Revine cabinetul Boc? Manevrele serviciilor secrete

  1. Cristoiu asta mai urmeaza sa spuna ca „serviciile” au vazut reactia cetatenilor la incidentul cu motociclistul arogantului Oprea si ca ar fi incendiat clubul pentru a lovi UNPR si implicit pe Oprea si guvernul Ponta. Un fel de Pearl Harbour autohton. Sau Turnurile gemene, dupa „Cristoii” din America.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *