Skip to content
Societate

Protestele minerilor din Valea Jiului se extind și la Livezeni: Peste 100 de ortaci s-au blocat în subteran

News.ro

Peste o sută de mineri de la Livezeni au decis să se alăture celor de la Lupeni şi refuză să iasă la suprafaţă. Liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, la Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor minerilor, oameni din toate cele patru schimburi de la Livezeni sunt blocaţi în subteranul minei, în total peste o sută de persoane.

Ei spun că aşteaptă informaţii concrete legate de revendicările lor.

Vineri, o delegaţie formată din lideri de sindicat ale minerilor se află la Bucureşti unde sunt programate discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu premierul Florin Cîţu.

Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni unde aproximativ o sută de mineri sunt blocaţi în subteran. Cei de la alte mine din zonă au venit să îi susţină pe cei din subteran. Şi la Vulcan, minerii s-au adunat în curtea minei.

`Hai Lupeniul c-am venit, împreună am trudit”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea” sau ”Hai mineri munciţi din greu, n-am văzut măcar un leu”, sunt câteva dintre lozincile pe care minerii le strigă în cadrul protestului.

Minerii cer demisia conducerii CEH, achitarea salariilor în două tranşe  în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea, solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *