Protest: polițiști,angajați ai INS și din Sănătate refuză să mai lucreze din cauza salariilor și a majorării de doar 5%

Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Polițiștii au declanșat luni seria protestelor anunțate pentru următoarele patru zile, ei fiind nemulțumiți de proiectul de buget care prevede o majorare de doar 5% pentru bugetari. E „o bătaie de joc de genul <nicule, mai=”” dă-le,=”” mă,=”” 100=”” de=”” lei!=””>”, spun ei.

Din același motiv, și sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară amenință cu proteste din 20 decembrie. Totodată, 900 de angajați de la Statistică au întrerupt lucrul din cauza salariilor și amenință că este doar un avertisment al lor în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul decisiv al INS, alegerile nu pot fi organizate.

Pe de altă parte, angajații DSP au intrat în a patra săptămână de proteste.  Angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică sunt în a patra săptămână de proteste Angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică continuă protestele, fiind a patra săptămână de astfel de acţiuni. Marius Nicolae Sepi, reprezentant al Sindicatului Naţional ”Forţa Legii” a declarat că cei 4.100 de salariați cer ca până în 15 decembrie să fie emisă o OUG prin care să fie asimilaţi cu colegii din Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În opinia lor, asta ar repara nedreptatea făcută în luna noiembrie. Salariaţii refuză să mai presteze activitaţile specifice fişei postului şi sunt decişi să-şi suspende contractele individuale de muncă/raporturile de serviciu, a declarat Marius Sepi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: