Skip to content
Politică

PROTESTUL a izbândit: Firea, scoasă din muţenie pe o problemă gravă a bucureştenilor

cetateanul.net

PROTESTUL a izbândit: Gabriela Firea (primarul general al Capitalei) a fost scoasă din muţenie în ceea ce priveşte o problemă gravă a bucureştenilor.

Edilul a transmis sâmbătă, după marşul de protest din Prelungirea Ghencea legat de îmbunătăţirea infrastructurii din zonă (la care au participat zeci de cetăţeni), că, după aproape zece ani în care autorităţile nu au reuşit să rezolve conflictul de trafic, situaţia a fost deblocată pentru ca oamenii să poată circulă civilizat, relatează News.ro.

CITIŢI ŞI: Marș de protest în Capitală: Vrem pasaj și vrem lărgire, păcăleala nu mai ține!

„După aproape zece ani, timp în care autorităţile centrale şi locale nu au reuşit să rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reuşim să urnim lucrurile, astfel încât cetăţenii din această zonă să poată circulă civilizat. Până la actualizarea documentaţiilor necesare demarării obiectivului de investiţii, am solicitat Administraţiei Străzilor să amenajeze trotuarele de pe Şoseaua Prelungirea Ghencea, să remedieze deficienţele din carosabil şi să marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. Aşa cum ştiţi, în proiectul de buget pentru anul 2017, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a alocat suma de cinci milioane de lei pentru obiectivul de investiţii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a explicat că suma a fost alocată pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate şi a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situaţiei actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Reprezentanţii municipalităţii mai spun că proiectul va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov 2016-2030.

Primăria Bucureştilor aminteşte că, la iniţiativa Gabrielei Firea, săptămâna trecută, a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat toţi factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluţii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.

„În cadrul întâlnirii, la care au fost prezenţi şi membri ai asociaţiei «Iniţiativa Prelungirea Ghencea», reprezentanţii actualei administraţii au dat asigurări că vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zonă. Astfel, în data de 22 martie a început marcarea trecerilor de pietoni şi au fost demarate lucrări  de reparaţii pe porţiunile unde au apărut gropi. De asemenea, până la supralărgirea şoselei, a fost găsită o soluţie provizorie pentru siguranţa pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanţie de patru ani), pe o lungime de trei kilometri, până la limita administrativă cu judeţul Ilfov. Trotuarele vor avea o lăţime de 1,5 metri, astfel încât să permită şi circulaţia bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie şi va dura aproximativ o lună şi jumătate”, mai arată reprezentanţii PMB.

Ei adaugă că, în paralel cu proiectul municipalităţii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei şi calea ferată, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze circulaţia rutieră în zona intersecţiei dintre ieşirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi Centura Capitalei, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *