Skip to content
Politică

Protestul diasporei, implicații peste hotare. Carmen Dumitrescu: Va conta foarte mult! EXCLUSIV

Graiul Maramuresului
" "

Vineri, în data de 10 august, va avea loc mitingul diasporei împotriva actualei coaliții de guvernare, PSD-ALDE.

În acest context, redacția PSnews.ro a contactat joi jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, pentru a-i solicita opinia referitoare la protest.

" "

Astfel, Carmen Dumitrescu a remarcat că este foarte important modul în care se va desfășura manifestația: într-un mod pașnic sau violent.

„Depinde foarte mult ce se va întâmpla la acest protest. Este foarte important dacă va fi pașnic sau dacă vor exista manifestări de violență. Din punctul meu de vedere nu ar fi deloc recomandabil să avem ieșiri violente pentru că asta ar face cumva legitimă intervenția forțelor de ordine și vor apărea consecințe mult mai grave ulterior. Dacă protestul va fi pașnic și de amploare cu siguranță va conta foarte mult pentru că în primul rând acea fotografie cu sute de mii de oameni ar trebui să impresioneze lumea întreagă pentru că s-ar vedea clar că România nu este cu totul de acord cu ce se întâmplă în Guvern, a spus jurnalista.

Chestionată referitor la impactul internațional al mitingului, scriitoarea a zis că protestele „sunt foarte importante și pe plan extern dacă sunt de mare amploare”.

„Da. Eu cred că de accea se și fac aceste proteste pentru că sunt foarte importante și pe plan extern dacă sunt de mare amploare. De aceea cred că mitingul de mâine ar trebui, în cel mai bun caz, să fie foarte mare pentru că în acest fel se vede o atitudine, a declarat jurnalista de la Liber în Teleorman.

Carmen Dumitrescu a remenționat că speră să fie o manifestație pașnică dar dacă vor fi volențe este convinsă „că oamenii de bine se vor delimita”. Mai mult, jurnalista a semnalat că o anumită parte din mass-media încearcă să descurajeze prezența oamenilor la proteste și consideră că „nu ar trebui să ne uităm la aceștia ci să ne concentrăm în continuare pe ideea de miting democratic”.

„Eu sper să nu fie violențe. Nimeni nu poate anticipa de astăzi dacă mâine vor fi violențe pentru că până la urmă sunt chestiuni de moment și depinde cum sunt gestionate de către noi ceilalți și de către cei care nu ne dorim violențe și de către forțele de ordine. Mă aștept și sper să nu fie violențe și acest lucru și în ideea celor care au apărut în spațiul public că vor foc și sânge pe stradă. Sunt niște oameni folosiți de o anumită parte a mass-mediei tocmai pentru a descuraja prezența la proteste. Eu nu cred că ar trebui să ne uităm la aceștia ci să ne concentrăm în continuare pe ideea de miting democratic și să încercăm să nu ne gândim la scenarii din acestea negre. Dacă se va întâmpla ceva de genul acesta sunt convinsă că oamenii de bine se vor delimita, a precizat Carmen Dumitrescu.

Jurnalista a precizat din nou că speră să fie o manifestație mare, adăugând că adesea a fost „o discrepanță între ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare și ce se întâmplă în realitate”.

„Sper să fie o manifestație mare. Există o discrepanță între ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare și ce se întâmplă în realitate. Au fost foarte multe mitinguri până acum unde aveai impresia că va fi nebunie acolo, iar când ajungeai erau 200 de oameni. Acesta ar fi cel mai negru scenariu nu faptul că ar fi violențe. Cel mai negru scenariu ar fi să fim doar câteva mii”, a spus scriitoarea.

În încheiere, întrebată legat de impactul pe care ar trebui să îl aibă mitingul asupra Guvernului, Carmen Dumitrescu a atenționat că cei de la putere nu au cum să ignore mesajul, dacă vine din gura a o sută de mii de oameni, jurnalista făcând referire la mesajul „M*IE PSD” de pe plăcuța de înmatriculare a celebrului automobil.

„Nu au cum să ignore la nesfârșit și mai ales nu pot să ignore acel mesaj care îi deranjează atât de tare, ăla care a deranjat atât de tare că era pe o singură mașină. Dacă el vine din gura a o sută de mii de oameni nu ai cum să ignori asta chiar dacă ei vor continua să fie încă o vreme în ticăloșia lor în acele funcții. Pe termen lung este cea mai mare înjurătură pe care a luat-o PSD-ul vreodată și pata rămâne și nu se va uita, rămâne în istorie. Despre asta este vorba până la urmă, de un moment care ar trebui să fie istoric, a conchis Carmen Dumitrescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *