Skip to content
Politică Societate

Protestul românilor, în presa internațională: Furia faţă de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeană

Furia faţă de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeană a generat un nou tip de protest în România, comentează agenţia de presă Bloomberg, relatând despre manifestările de vineri.

Bloomberg notează că un om de afaceri din Suceava a organizat un protest pe 15 martie, timp de 15 minute, pentru a transmite Guvernului semnalul că frustrarea oamenilor este foarte răspândită.

Preşedintele Klaus Iohannis, care are frecvent dispute cu Guvernul, a susţinut protestele de vineri, la care s-au raliat şi unii primari care fac parte din partidul de guvernământ, observă Bloomberg.

„Demonstraţiile au devenit un lucru comun în ultimii ani, în contextul în care romanii contesta eforturile Guvernului de a reduce sancţiunile pentru corupţie”, comentează Bloomberg.

Noi ne-am oferit să efectuăm un studiu de fezabilitate pentru autostrada Moldovei în actuala perioada bugetară, pentru a putea demara lucrările în viitoarea perioada bugetară, dar nu am primit niciun răspuns. Eu pot doar să susţin presiunile pe care cetăţenii le exercită asupra Guvernului, întrucât este vorba de o revendicare mai mult decât legitimă„, a declarat Corinta Creţu, comisarul UE pentru Politici Regionale.

Primul metru de autostradă construit în Moldova a fost inaugurat vineri, la ora 15:00, de omul de afaceri Ştefan Mandachi, suceveanul care a iniţiat protestul „România vrea autostrăzi”.

Zeci de mii de romani, din ţară şi din diaspora, zeci de firme, mai mici sau mai mari, bănci, agenţii imobiliare sau ambasade, profesori şi elevi, medici, poliţişti sau transportatori, au spus la unison că îşi doresc autostrăzi în România, asumându-şi în diverse forme sloganul „şi eu”, viralizat pe Internet în ultimele săptămâni, oprindu-şi activitatea astăzi, 15 martie, începând de la ora 15:00, pentru 15 minute.

1 comentariu la “Protestul românilor, în presa internațională: Furia faţă de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *