Skip to content
Politică

UPDATE Negocierile, rămase în coadă de peşte: Sunt incapabili / Protestul transportatorilor

UPDATE 14:54

Negocierile dintre transportatorii nemulţumiţi şi reprezentanţii Guvernului au rămas în coadă de peşte. Joi după-amiază, unul dintre reprezentanţii protestatarilor a declarat că părţile au avut „doar discuţii”.

„Am avut doar discutii. Avem niste promisiuni ca de maine se schimba ceva, referitor la rca, nu pot da o ordonanta de urgenta in acest moment, ca nu sta in atributiile dansului (a ministrului – n.r.) si ca vom avea marti la ASF o intalnire. Sunt dezamagit total. Se putea scoate acciza acum, pe loc, dar au spus ca nu avem nicio imputernicire. Parerea mea este ca sunt incapabili. Va purta (guvernantul – n.r.) o discutie cu asiguratorii si asiguratorii vor lua niste decizii dupa alte discutii”, a spus sindicalistul.

————

Un nou protest amplu are loc joi, în Capitală. Camionagiii şi şoferii de autobuz vor ocupa Piaţa Victoriei şi, foarte probabil, vor bloca şoseaua de centură a Bucureştiului, anunțând că vor veni un număr de peste 7000 de autovehicule la protest. Transportatorii cer scăderea preţurilor pentru poliţele de asigurare şi demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit realitatea.net.

Citește și: Protest cu 7000 de autovehicule, joi, în Capitală

Protestul, care va avea loc între orele 09.30-15.00, va duce la blocarea principalelor artere din Capitală. Astfel,circulatia rutiera va fi restrictionata, joi, incepand cu ora 05.00, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu„, se arata intr-un comunicat al Primariei București.

Toate restricțiile se vor aplica până la terminarea activităților aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17.00.

Primăria Capitalei susţine însă că în Piaţa Victoriei vor avea acces doar câteva sute de maşini de mare tonaj.

Transportatorii au anunţat că alte câteva mii de maşini de mare tonaj vor staţiona, în semn de protest, pe şoseaua de centură a Bucureştiului. Şoferii profesionişti cer scăderea preţurilor pentru poliţele RCA pe motiv că acestea au crescut nejustificat, de aproape 400 de ori în ultimul an. În plus, ei cer schimbarea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, care a permis aceste majorări de tarife.

Protestul transportatorilor va bloca total traficul auto pe bulevardul Kiseleff, intre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei şi parţial, pe axul central, până la Piaţa Presei Libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *