Skip to content
Politică

Protocoalele, apărute în baza unei HG date de Guvernul Tăriceanu. Dragnea: Nu se schimbă cu nimic situația

Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, despre anunţul Parchetului General că protocoalele au fost încheiate în baza unei hotărâri de Guvern adoptată în 2005 de Cabinetul Tăriceanu, el susţinând că aceasta nu constituie bază legală şi, prin urmare, nu schimbă cu nimic situaţia.

”Nu am văzut nicio ştire, doar că nu văd ce să comentez. În primul rând, dacă e vorba de o hotărâre de Guvern, asta nu înseamnă bază legală, hotărârea de guvern este sub lege, asta nu înseamnă că protocoalele au fost legale. Iar în al doilea rând nu influenţează cu nimic abuzurile care s-au petrecut în România având cauza în protocoale. Nu schimbă cu nimic situaţia”, a declarat Dragnea, potrivit news.ro.

Parchetul General afirmă, vineri, că Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie ”stabileşte, fără echivoc, încheierea unor protocoale” între mai multe instituţii, printre care PICCJ, DNA şi SRI. Strategia a fost aprobată prin Hotărărea de Guvern 231 din data de 30 martie 2005, când Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *