Skip to content
Politică

Protocoalele secrete, denunțate Guvernului de către un magistrat

alba24.ro
" "

Protocoalele secrete au fost denunțate printr-o scrisoare adresată Guvernului condus de Viorica Dăncilă de către un magistrat.

Mai precis, judecătoarea Cristina Ștef de la Tribunalul Sălaj afirmă: „La nivelul Tribunalului Sălaj, în virtutea colaborării dintre instanță, Parchet și Serviciul Român de Informații, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate la Serviciul Român de Informații. În cadrul instituției funcționează comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig și Crin Bologa, doamna judecător Claudia Tomșa și dl.col. Marius Noje, șeful S.J Sălaj (uneori participă și Laurențiu Butiri, șeful A.J.F.P. Sălaj). Comitetul mixt analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. La nivelul judecătorilor secției penale hotărârile sunt aduse la cunoștință de doamna judecător Claudia Tomșa”, conform Antena3.ro.

" "
" "

În mesajul prezentat de jurnalistul Mihai Gâdea, magistratul mai spune: „Întrucât în ultima perioadă în spațiul public și presă sunt realizate afirmații grave privind legalitatea acestei colaborări instituționale, am apreciat necesar să vă sesisez pentru a  exprima un punct de vedere avizat, de care să ne putem servi în cazul apariției unor neplăceri din partea justițiabililor sau a avocaților din dosarele cu infracțiuni grave(…). Vă rog să lămuriți dacă transportul dosarelor la sediul S.J. Sălaj respectă dispozițiile Legii 303/2004 și 304/2004”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *