Skip to content
Coronavirus

Provincia Hubei înăspreşte măsurile de identificare a bolnavilor cu febră, pentru a controla epidemia de coronavirus

Daily Bruin

Provincia Hubei din centrul Chinei adoptă măsuri mai stricte de identificare a pacienţilor cu febră, pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus, potrivit presei locale, citată de Reuters.

Hubei va verifica toţi pacienţii cu febră care au fost la medic începând din 20 ianuarie, precum şi persoanele care au cumpărat medicamente comercializate fără prescripţie medicală şi medicamente pentru febră atât în magazine fizice cât şi online, a relatat agenţia de presă Xinhua, citând o notă de la centrul de comandă pentru controlul epidemiei.

Oamenii vor fi supuşi unor controale medicale şi, dacă va fi necesar, vor fi plasaţi în carantină sau spitalizaţi.

China a raportat marţi cel mai scăzut număr de cazuri noi de îmbolnăviri după luna ianuarie şi cel mai scăzut număr zilnic de decese din ultima săptămână, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia a încetinit, dar trebuie privită cu precauţie.

Potrivit autorităţilor chineze, datele din ultimele zile arată că măsurile agresive luate pentru restricţionarea călătoriilor şi comerţului încetinesc răspândirea bolii dincolo de Hubei şi capitala provinciei, Wuhan, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *