Skip to content
Externe

Provinciile canadiene Alberta şi Ontario suspendă vaccinarea împotriva covid-19 cu AstraZeneca-Oxford

Twitter

Provinciile canadiene Alberta şi Ontario au renunţat la vaccinarea cu prima doză a vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, Ontario invocând probe care arată că riscul formării unor cheaguri de sânge, după vaccinarea cu acest vaccin, este mai mare decât se estima, relatează Reuters, citat de news.ro.

Oficiali din Ontario au aununţat că aproximativ una la 60.000 de persoane vaccinate cu AstraZeneca-Oxford în provincie – în total opt – a prezentat acest efect secundar.

Persoanele vaccinate cu prima doză de vaccin AstraZeneca au făcut ceea ce trebuie pentru prevenirea bolii şi protejarea familiei lor, apropiaţilor şi comunităţii”, a subliniat medicul-şef al Ontario David Williams.

Trei persoane au murit în Canada în urma vaccinării cu vaccinul anticovid AstraZeneca-Oxford.

Alberta a adoptat aceeaşi măsură din cauză că nu ştie când sosesc alte livrări şi nu din cauza acestor efecte secundare.

Oficiali subliniază că vaccinul laboratorului anglo-suedez este eficient şi că celelalte vaccinuri – Pfizer-BioNTech şi Moderrna – sunt tot mai disponibile.

Canada a distribuit un pic peste 20 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19.

Potrivit unor experţi, nu există vreo problemă în ”amestecarea” vaccinurilor împotriva covid-19, iar un studiu, în curs în Regatul Unit, examinează acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *