Skip to content
Politică

Provocare lansată de Dan Voiculescu: Galerie a rușinii

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, aflat acum în spatele gratiilor, a transmis sâmbătă, prin intermediul blogului personal, o provocare: ce preşedinţi ar trebui să ajungă într-o Galerie a Ruşinii?

Urmând modelul unui documentar al Science World, despre “Galeria Terorii” în care sunt incluşi cei mai mari dictatori, istoricii au ocazia să îi găsească pe preşedinţii care au făcut de ruşine ţara pe care au condus-o şi care au dat dovadă de ticăloşie în raport cu propriul popor, conform antena3.ro.

 

In numarul din aceasta luna al revistei Science World (martie-aprilie 2015), am citit o analiza intitulată “Galeria Terorii”, despre marii dictatori ai lumii si regimurile lor.

Articolul arata care sunt, din punct de vedere psihologic, posibilele motive pentru care cei aflati sub o dictatura accepta persoana de la conducere si cum o anumita parte a populatiei dezvolta o legatura primitiva cu liderul ei (pentru o scurta perioada de timp insa, as spune eu).

Exista si o serie de caracteristici comune ale dictatorilor, spun realizatorii acestui material.

Langa cei 6 dictatori mentionati in articol cu siguranta si-ar fi gasit locul si Nicolae Ceausescu, cel care de altfel se regaseste in cele mai multe dintre topurile cu cei mai importanti dictatori ai lumii.

Istoria recenta arata insa ca dictatura poate sa aiba diferite forme.

Si din acest motiv propun istoricilor sa analizeze cum ar arata o ”Galerie a rusinii” care ar trebui sa contina presedintii din lume care au facut de rusine tara pe care au condus-o. Cine cuteaza sa faca aceasta analiza?

Eu va asigur ca acest top va ajunge in atentia celor mai prestigioase reviste de stiinta din lume.

Intr-un astfel de clasament, al ticălosiei, incompetentei, iresponsabilitătii in raport cu propriul popor, intr-un cuvant – al rusinii – , voi cine credeti ca ar trebui sa ocupe prima pozitie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *