Skip to content
Politică

Provocarea lui Băsescu pentru Iohannis. Ce obiectiv i-a trasat

Președintele Traian Băsescu a abordat sâmbătă, în cadrul ultimei sale conferințe de presă ca şef de stat, subiectul relației dintre România și Uniunea Europeană. Traian Băsescu a declarat că îi lasă viitorului preşedinte o ţară care îndeplineşte toate criteriile de convergenţă care să îi permită intrarea în zona euro.

”De la intrare în UE, și asta e poza de azi, România a facut progrese formidabile pe care nu le recunoaște, dar ele sunt și sunt consemnate. Spre exemplu, inflația e de 1,4%, rata la dobânzii pe termen lung e de 4,8%, cursul de schimb e într-o marja mai mică de 15%, deficitul e sub 3%, datoria publica e 37,9%. Astăzi, România îndeplinește criteriile de convergență, deci îi voi preda domnului președinte Iohannis o țară care îndeplinește toate criteriile de convergență care să îi permită intrarea în zona euro”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a făcut trimitere şi la tema salariilor şi pensiilor în discursul său, evidenţiind importanţa reformelor structurale pe perioada mandatului său.

”Nu aș vrea să vin în zone care să genereze confuzie și să arate a populism, dar sunt niște realități în ce privește salariile: 2004 – 768 lei; în 2014 salariul mediu brut – 2358 lei. În 2004, pensia era de 250 lei, în 2014 – 847 lei. Dragii mei, cam asta e poza reală a României, nu e o poză pe care am construit-o eu cu consilierii, la Palatul Cotroceni, eu doar am vrut o poză mai bună decât cea primită în 2004. Acest lucru s-a obținut datorită investițiilor străine, dar și unor reforme structurale extrem de importante în acest interval”, a spus Băsescu.

1 comentariu la “Provocarea lui Băsescu pentru Iohannis. Ce obiectiv i-a trasat

  1. Toate cifrele f. bune se datoreaza in primul rand lui Ponta, ceva si lui Tariceanu. Boc a îndatorat de a rupt tara si asta impreuna cu Base. Ponta este cel mai bun Prim-ministru, pentru siguranta acestei tari e nevoie de asemenea oameni! E simplu, creste indatorarea, PIERDEM din teritoriu! Cei ce il tradeaza pe Ponta, trădează România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *