Skip to content
Politică

Prună dă cărțile pe față: 10 milioane de euro pentru chiriile judecătorilor

cvlpress.ro

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, afirma, intr-un interviu acordat News.ro, ca Ministerul Justitiei a cheltuit anul trecut aproape 10 milioane de euro pentru chiriile platite exclusiv judecatorilor si grefierilor.

Raluca Pruna mai spune ca exista aproximativ 60 de fosti magistrati care au pensii de peste 100.000 de lei pe luna, ministrul militand pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, intrucat exista riscul ca acest sistem de pensii sa nu mai fie sustenabil.

Ministrul Justitiei a declarat, referindu-se la decontarea chiriei de care beneficiaza magistratii care nu au o locuinta in proprietate personala in localitatea in care lucreaza, potrivit Legii privind statutul procurorului si judecatorului, ca numai pentru chiriile judecatorilor si grefierilor Ministerul Justitiei a platit in 2015 aproximativ 10 milioane de euro.

„Legea permite ca eu, bucuresteanca fiind, daca nu am o locuinta in proprietate personala, sa mi se deconteze chiria in Capitala. Cuantumul tine seama de fiecare oras, iar cu siguranta Bucurestiul este locul in care chiria este in cuantumul cel mai mare. Nu am acum la mine o cifra cu privire la cati magistrati beneficiaza de acest drept, dar datele noastre trebuie completate cu cifrele de la Ministerul Public pentru procurori, cu cifre de la CSM pentru magistratii detasati acolo ca, apoi, adunate aceste cifre, sa avem o idee asupra cuantumului. Pot sa va spun ca pentru judecatori si pentru grefieri, care se bucura de exact acelasi drept si exact in acelasi cuantum, la nivelul anului 2015 Ministerul Justitiei a cheltuit, exclusiv pentru judecatori si grefieri, echivalentul a aproape 10 milioane de euro”, a declarat Prună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *