Skip to content
Politică

Prună, răspuns frontal după acuzațiile lui Dragnea: E manipulare!

cvlpress.ro
" "

Fostul ministrul tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, i-a răspuns joi seară lui Liviu Dragnea, pe pagina personală de Facebook, care o acuzase că ea este cea care ar fi vrut comasarea DNA și DIICOT și nu PSD precum se afirmase pe surse.

„Sunt la birou, departe de țara, și sunt sunată de acasă de zeci de oameni referitor la declarațiile primului inter pares.

" "
" "

Domnul Liviu Dragnea spune ca eu as fi avut in proiect comasarea DNA și DIICOT. Ii acord premisa proastei consilieri, căci nu pot crede ca dl Dragnea se gândește sau își amintește de mine, tehnocrata, zilele acestea când țara fierbe. Îl asigur ca nu eu organizez protestele și il asigur ca nu e nevoie sa le organizeze nimeni. Exista o lume care nu are nevoie sa i se spună ce sa facă, o lume care nu e controlată decât de ‘legea morala din sine’, o lume care nu renunța la principii pentru 50-100 de lei la salariul minim sau la pensie sau pentru o creștere de salariu. O lume care chiar dacă e tăcută adesea sau nu voteaza, exista. Și reacționează când anumite limite sunt încălcate.

Fără cuvinte multe, am organizat DIICOT in oglinda cu DNA plecand exact de la principiul simetriei și de la succesul DNA. Nu am făcut nimic in vederea comasării celor doua parchete speciale. Ce am făcut e in actul de consolidare a DIICOT și in susținerea fără rezerve a DNA.

Vedeți postarea mea pe FB din 30 noiembrie 2016 și declarația privind pretinsa comasare a DNA și la DIICOT. La minutul 23.

Restul e manipulare.

La fel ca și declarațiile succesorului la ministerul justiției referitoare la modificarea prin ordonanța a legislației penale. Și aici e ca la radio Erevan: da, am modificat in Iunie 2016 texte care fuseseră declarate neconstituționale încă din 2013 și pentru care Parlamentul nu mișcase un deget in ciuda proiectelor legislative depuse la timp de ministerul justiției. Și când am propus aceste modificări, sistemul judiciar le-a salutat. Și am făcut modificările la lumina zilei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Acum sistemul judiciar, prin vocile sale la varf, sancționează modificări adoptate de guvernul actual noaptea, pe 31 Ianuarie 2017. Publicate tot noaptea, la 1:15, in Monitorul Oficial. E o diferența uriașă, de natura, mijloc și conținut”, a scris, pe Facebook, Raluca Prună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *