Skip to content
Politică

Prună rupe tăcerea și le răspunde magistraților care îi cer DEMISIA

psnews.ro

Ministrul Justiției, Raluca Prună, rupe tăcerea și le răspunde judecătorilor și procurorilor care au protestat în ultimele zile, cerându-i DEMISIA.

Cele mai multe probleme din „Memorandumul privind justiția” (semnat de către asociațiile profesionale ale magistraților) sunt vechi, a declarat vineri ministrul Raluca Prună, la finalul întâlnirii cu reprezentanții sistemului judiciar, scrie Agerpres.

" "
" "

„Cele mai multe dintre problemele din memorandum sunt lucruri valide, sunt vechi, sunt probleme vechi ale justiției din România”, a precizat Prună.

Ea a făcut referire și la o solicitare care apare în „Memorandumul privind justiția” legată de numirile din parchete.

„Una dintre cererile din memorandum este ca numirile la nivelul parchetelor să nu mai fie politice. Cum ar fi să spun acum că numirile sunt politice, când eu sunt chezașul faptului că am făcut o procedură absolut corectă, care nu este deloc politică. Singurul lucru politic este faptul că eu sunt într-un guvern, nefiind un om politic”, a arătat ministrul Justiției.

De altfel, Raluca Prună a precizat că va avea o întâlnire cu președinții curților de apel, pe 29 și 30 septembrie, la Sinaia.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *