Skip to content
Politică

Prună, solidară cu Kovesi în fața lui Băsescu

psnews.ro

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și-a arătat, miercuri, solidaritatea față de procurorul-șef al DNA, Codruța Kovesi, în fața fostului președinte Traian Băsescu.

Tehnocrata a afirmat, într-un interviu pentru News.ro (citat de realitatea.net), că recentele atacuri ale lui Băsescu la Kovesi sunt de neînţeles, din moment ce tot el a numit-o la şefia parchetului anticorupţie. Prună a adăugat că ia acest lucru ca pe o „întunecare temporară a raţiunii”, care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale.

„Pentru mine este într-un fel surprinzător, într-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii înalte în statul român, care au fost în poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la vârful magistraturii, vin acum şi îi contestă pe cei pe care i-au propus sau i-au numit. Şi atunci iau acest lucru că pe o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea în dosarele penale. Implicare efectivă sau, nu ştiu, potenţială. E păcat că lucrurile se întâmplă aşa şi eu sper că magistraţii care sunt atacaţi să nu se lase impresionaţi de acest lucru”, a comentat Raluca Prună.

Amintim că deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *