Skip to content
Politică

PSD a adus ţara în prag de anarhie instituţională EXCLUSIV

Saptamana Financiara

În România, ţară membră UE, instituţiile şi ocupanţii celor mai înalte funcţii se ignoră şi se războiesc pe faţă.

Situaţia, cel mai probabil unică în întreaga lume, este nu doar penibilă şi absurdă ci şi extrem de periculoasă. Dacă instituţiile politizate la sânge o vor ţine tot aşa, vulnerabilitatea României în cea mai periculoasă şi tulbure perioadă postbelică se va accentua.

Prima dovadă concretă că lucrurile o iau razna a reprezentat-o refuzul premierului Dăncilă de a-i răspunde la telefon preşedintelui Iohannis. Indiferent de context şi subiect, obligatoriu era ca premierul să răspundă la telefonul preşedintelui. Extrem de gravă oricum ar fi fost privită, chestiunea a fost tratată cu obişnuita lejeritate românească.

Fenomenul, letal pentru orice ţară/societate care se vrea civilizată, a luat amploare şi cât de departe s-a ajuns s-a văzut după mitingul din 10 august, atunci când Parchetul Militar a început să ancheteze intervenţia şocant de brutală a Jandarmeriei.

Instituţiile politizate la sânge îşi dau una alteia „reject”

Mai exact atunci când Parchetul Militar a cerut Jandarmeriei documentele referitoare la pregătirea şi desfăşurarea intervenţiei la mitingul din 10 august iar Jandarmeria s-a făcut că plouă şi nu a trimis trei zile niciun document.

Timp în care ministrul de Interne, sub a cărui autoritate funcţionează Jandarmeria, şi-a permis să mintă public afirmând că acţiunea jandarmilor din 10 august s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar.

Cum însă Parchetul Militar a contrazis-o tot public pe doamna ministru Carment Dan, rezultă că două importante instituţii ale statului se acuză reciproc de minciună, fapt greu de imaginat într-o ţară normală.

De neînţeles este şi comportamentul Prefecturii Capitalei, altă instituţie care a ignorat la rândul ei cererea Parchetului Militar de a pune la dispoziţia anchetatorilor ordinul de intervenţie dat Jandarmeriei, document semnat de prefectul Speranţa Cliseru.

După exemplul dat de unele dintre cele mai importante instituţii, să nu se mai mire nimeni atunci când şoferi dezaxaţi se reped cu maşinile în poliţişti sau când conflicte minore se rezolvă cu pistolul, pe scurt ori de câte ori cetăţenii îşi manifestă deschis lipsa de respect pentru legi şi autorităţi.

Derapajul instituţional este doar opera politicienilor, dar tot ei sunt singurii care pot redresa situaţia. Asta însă doar dacă PSD admite că a greşit iar Opoziţia renunţă la orgolii şi maimuţăreli, se uneşte şi devine o forţă în stare să tempereze Puterea.

Dacă nu, mitingul din 10 august ar putea fi doar începutul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *