Skip to content
Politică

PSD a decis cine va fi noul ministru al Sănătăţii

Inquam Photos/Octav Ganea

Lucian Romașcanu, candidat pentru un nou mandat de senator de pe listele PSD Buzău, a anunţat cine va fi noul ministru al Sănătăţii, dacă social-democraţii vor intra la guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Medicul Alexandru Rafila va fi, clar, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății”, a declarat Romaşcanu la Antena3. Potrivit acestuia, Sorin Grindeanu sau chiar Marcel Ciolacu ar putea fi propunerile pentru funcția de premier. În ce-l privește pe Victor Ponta, „poate ajunge premier, dacă-l propune PNL-ul”.

Lucian Romașcanu a mai spus că PSD a avut, oricum, mai multe realizări decât PNL-ul, dar cu toate acestea a comis și greșeli, „greșeli de pe urma cărora partidul a avut de învățat”. „Populația ne-a taxat pentru ceea ce am greșit la guvernare, prin scorul dezastruos pe care l-am scos la ultimele alegeri. Noi am plătit. Am plătit, dar am și învățat. Acum îi așteptăm și pe ei (PNL – n.red) să plătească”, a comentat Romașcanu. Senatorul PSD a apreciat că este slab managementul ministrului liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, sugerând că el nu poate fi comparat cu reputatul medic Alexandru Rafila.

Ce putea să facă un medic din Huși la Ministerul Sănătății!?”, a comentat Romașcanu cu referire la Nelu Tătaru, subliniind că Partidului Social Democrat nu-i poate lua nimeni dreptul de a se prezenta în fața alegătorilor complet reformat, cu candidați de renume în domeniile lor de activitate, cu medici reputați într-o asemenea criză sanitară.

Nu ne poate lua nimeni dreptul de a veni cu oameni noi, cu buni specilaiști. Da, clar, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății va fi Alexandru Rafila (…)”, a spus Romașcanu.

În replică, consilierul premierului Orban, liberalul Tănase Stamule, i-a luat apărarea lui Nelu Tătaru, susținând că acesta va rămâne în continuare opțiunea PNL pentru Ministerul Săntății, pentru că: „a gestionat foarte bine criza pandemiei de covid”.

Noi îl vom propune în continuare pe Nelu Tătaru. A gestionat foarte bine criza, a fost pro-activ, a ieșit permanent pe teren, a reușit să rezolve probleme punctuale. Care este problema dacă ești chirurg la Huși? Așa era repartiția mai demult(…) Este cumplit să spui că generația mdicilor de 55 de ani nu sunt buni în alte orașe”, a comentat Stamule.

Despre posibilitatea ca reprezentantul Pro România, Victor Ponta, să ajungă premier, Romașcanu a afirmat că numai vechii PSD-iștii racolați de PNL l-ar putea ajuta pe acesta să iasă premier. „Ponta poate ajunge premier dacă-l numește PNL. La câți foști PSD-iști are acum PNL-ul, da, Ponta poate fi numit premier”, a comentat Romașcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *