Skip to content
Coronavirus

PSD a depus în Parlament o lege pentru scutirea de la plata chiriei în timpul stării de urgență DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea

În plină pandemie de coronavirus, parlamentarii PSD au înregistrat la Senat un proiect de „Lege privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgență”.  Astfel, propunerea legislativă prevede că atât persoanele fizice cât și firmele sunt scutiți de la 1 martie 2020, în anumite condiții, de la plata chiriei pe perioada stării de urgență.

Proiectul de lege care va fi dezbătut în procedură de urgență le va permite proprietarilor de spații comerciale ”care nu încasează contravaloarea chiriei”, să fie ”scutiți de plata obligațiilor față de bugetul de stat și bugetele locale aferente chiriilor neîncasate”.

Același document le permite celor care au făcut deja plățile pentru luna martie 2020, să își ceară banii înapoi.
Facturile emise pentru plata chiriei aferente lunii martie 2020 se anulează, iar sumele achitate în baza acestora se restituie de îndată”, se arată în proiectul de lege.

Totodată, facturile emise pentru plata chiriei aferente lunii martie 2020 se anuleaza, iar sumele achitate se restituie de indata, mai prevede proiectul legislativ care urmeaza sa intre in dezbaterea parlamentarilor.

Proiectul e inițiat de Șerban Nicolae, Alfred Simonis și Paul Stănescu. Puteți citi AICI documentul

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *