Skip to content
Politică

PSD a făcut anunţul oficial. Cum va muta în scandalul MRU-SIE şi ce se va întâmpla cu coaliţia

PSD a făcut anunţul oficial. Cum va muta în scandalul nominalizării lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe şi ce se va întâmpla cu coaliţia de guvernare.

Preşedintele interimar al partidului, Rovana Plumb, a anunţat, luni, că, potrivit deciziei politice luate în aceeaşi zi de Biroul Permanent al PSD, formaţiunea nu susţine nominalizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, ca Ungureanu să ocupe scaunul de director al SIE, din trei motive.

Primul motiv are în vedere faptul că nominalizarea a fost făcută ”într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare”, a acuzat Rovana Plumb.

Totodată, ea a declarat că “PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea”.

De asemenea, Plumb a amintit că actuala nominalizare a fost, din punct de vedere politic, trecută prin votul PSD în 2012, în ceea ce priveşte calitatea de prim-ministru a lui MRU.

“PSD a considerat că (Ungureanu – n.r.) nu poate să reprezinte interesele ţării. De aceea, în 2012, la moţiunea de cenzură, am votat împotriva guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu”, a amintit Rovana Plumb.

Ea a mai spus că PSD “este un partid unit, stabil, solidar, care ştie ce are de făcut” şi care „va acţiona politic, normal”, pentru care continuarea guvernării este „prioritatea zero”.

„Am luat măsuri clare, bune pentru populaţie. Cel mai important semnal politic: adoptarea Codului Fiscal săptămâna trecută. Îndreptăm bunăstarea creşterii economice către cetăţeni. Mai avem măsuri importante de luat: finalizarea planului naţional de transport, pentru finalizarea Programului Operaţional Infrastructură Mare. Mai avem de finalizat Legea salarizării. Coaliţia este funcţională. Va continua guvernarea. Am avut sprijin de-a lungul timpului şi vom avea în cadrul coaliţiei”, a dat asigurări preşedintele interimar al social-democraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *