Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD a fost singurul partid care s-a implicat în problemele serioase din diaspora, susține Gheorghe Cârciu (DRP). De ce nu votează românii de peste granițe cu PSD

captură Puterea Știrilor

Invitat la „Puterea Știrilor”, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), Gheorghe Cârciu, a declarat că PSD a fost singurul partid care s-a implicat în „problemele serioase din diaspora”, iar singura condiție pe care a pus-o partidului când a fost „rugat” să preia funcția a fost majorarea bugetului DRP. Întrebat de ce, totuși, românii din diaspora nu votează cu PSD, el a răspuns că „au votat contra PSD pentru că asta s-a vândut, nu putem cumpăra decât ce ni se vinde”. „Singurul vinovat pentru orice nereușită în România este Partidul Social Democrat”, a spus el, ironic.

”Sincer, Partidul Social Democrat a fost singurul care s-a implicat asupra problemelor serioase din diaspora și din afara granițelor pentru comunitățile românești. Când am acceptat această funcție de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – pentru că am fost rugat să accept această funcție, nu am venit pentru că mi-am dorit să vin aici sau că am vânat o funcție, așa cum se vehiculează pe la unele dintre televiziunile românești – condiția mea a fost să mărim bugetul pentru românii din afara granițelor, clar.

A fost o negociere directă și am spus foarte clar, fără buget nu se poate. Dacă vrem să sprijinim românii din afara granițelor, astea sunt condițiile. Partidul Social Democrat a luat în serios acest lucru, dar nu e singur, împreună cu liberalii și cu UDMR-ul”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *