Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD a încercat să dea jos Cabinetul Cîțu, însă nu toți social-democrații ar vrea acum la guvernare. Dîncu: Nu suntem ahtiați după putere

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD susține că, în opinia sa, nu ar fi bine ca social-democrații să preia guvernarea în acest moment. Principalul motiv este că în acest moment nu am putea face o guvernare pe programul nostru, pentru că ar trebui să ne asociem cu cineva, și având în vedere criza care vine, dacă încerci să negociezi tot timpul cifrele, nu poți face ceva pentru România, explică Vasile Dîncu.

„Sunt două perspective din acest punct de vedere (n.r – întrebat dacă ar fi fost bine ca PSD să preia guvernarea acum) . Perspectiva mea personală și a liderului politic care știe ce are de făcut este următoarea: mie nu mi-ar plăcea să intrăm la guvernare în acest moment, și am două, trei motive. Principalul motiv este că în acest moment nu am putea face o guvernare pe programul nostru pentru că ar trebui să ne asociem cu cineva și, având în vedere criza care vine, dacă încerci să negociezi tot timpul cifrele nu poți face ceva pentru România. Este nevoie de o conducere omogenă, unitară. În al doilea rând, eu mi-aș dori ca cetățenii să vadă ce înseamnă să votezi cu centru-dreapta, ce înseamnă să votezi cu o asemenea alianță. Oamenii trebuie să vadă care este diferența între partide. De altfel, toți politicienii vorbesc frumos, fie că sunt corupți, toți promit marea cu sarea, dar haideți să vedem ce fac acești politicieni. Asta este părerea mea personală.

Ca strateg, aș spune următorul lucru: nu îți poți permite să lași oamenii să sufere dintr-o ambiție politică. Ai datoria ca politician responsabil să faci tot ceea ce se poate pentru a opri dezastrele, crizele, chiar dacă ție nu îți convine, chiar dacă trebuie să faci un sacrificiu pentru asta. Un guvern de uniune națională nu cred că este oportun în acest moment pentru că nu există deloc înțelegere, fiind o fragmentare politică foarte mare și atunci nici noi nu suntem ahtiați după putere”, spune Dîncu.

„Mi-au pus niște jurnaliști întrebarea zilele acestea: sunteți ahtiați după putere? PSD-ul nu este ahtiat după putere, ar exercita puterea dacă i s-ar da ocazia, dar nu ne dorim nespus puterea așa cum a spus și premierul Cîțu în discursul lui de vreo 10 ori că ne dorim puterea pentru a fura banii poporului, dar nu este adevărat. Noi ne dorim puterea pentru a face ceva pentru România, dar va veni timpul pentru că la următoarele alegeri care vor fi peste 3 ani, noi vom fi deja la guvernare și nu vom conduce alianțe de genul acesta: stânga-dreapta sau în alianțe pe care noi le considerăm toxice în acest moment”, a conchis Vasile Dîncu.

7 comentarii la “PSD a încercat să dea jos Cabinetul Cîțu, însă nu toți social-democrații ar vrea acum la guvernare. Dîncu: Nu suntem ahtiați după putere

  1. @ Pe Dâncu l-au concedia din funcția de profesor de la Mihai Viteazul de i-au dat funcție la PSD, de succesor al lui Hrebenciu cu atribuții și pe domeniu fotbal, ?

  2. @ Remarcați și ce poziție de individ nesimți, crăcănat cu genunchii desfăcuți , gleznele petrecute și picioarele întinse, arătându-și tălpile la pantofi, profesor de soci_ologie la Mihai Vitezul de stânga, folosește într-un loc public, în prezența unei inerlocutoare, ?

  3. & La Hrebenciuc, deși se găsea de criticat, parcă totuși „nesimțirea” nu era așa de ,”transparentă”, ?

  4. & Într-un loc public, cu o discuție despre chestiuni publice și la o emisiune care are probabil printre obiective și obținerea unei anumite audințe și influențare a percepțiilor spectatorilor, ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *