Skip to content
Politică

PSD a lansat campanie de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și subvenționarea facturilor

Inquam Photos/George Calin

PSD a lansat o campanie de  strângere de semnături pentru susținerea unui proiect de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor, a anunțat joi președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori. Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece. Fără acest spriin, românii vor trăi câteva luni crâncene. În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor”, arată Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

El afirmă că semnăturile oamenilor vor împiedica parlamentarii puterii să se împotrivească proiectului lansat de PSD: „De aceea, semnăturile voastre pentru a sprijini dezbaterea rapidă a acestui proiect sunt extrem de importante. În fața unui suport popular masiv, parlamentarii puterii nu se vor mai opune – cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească – soluției plafonării”.

Proiectul PSD depus la Parlament prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *